GündemManşetSpor

ATV 2. AYAK YARILARI BODRUM’DA BAŞLADI

Türkiye ATV Şampiyonası-BodrumTürkiye ATV Şampiyonası’nın ikinci ayak yarışları Bodrum’da düzenlenen magazin startı ile başladı.

Halikarnas Motor Spor Kulübü (HMK) tarafından düzenlenen Türkiye ATV Şampiyonası ikinci ayak yarışmasının Bodrum Belediye Meydanı’ndan verilen magazin startı, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, HMK Başkanı Faysal Şefkatlioğlu ve yönetim kurulu üyeleri tarafından verildi.

Bodrum turizmine katkı sağlamak amacıyla peş peşe etkinlik gerçekleştirdşklerini ifade eden Türkiye Motosiklet Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve Halikarnas Motor Spor Kulübü Başkanı Faysal Şefkatlioğlu şunları söyledi:
“Geçen hafta Türkiye Endura Şampiyonası 1. ayağında katılımcı sayısıyla Türkiye rekoru kırdık. İkinci etkinliğimizde ise 30 sporcu katılıyor. İzmir’deki ilk ayakta 22 yarışçı vardı. Bu yarışları Bodrum’da yapmamızın en büyük nedenlerinden birisi kış turizmine ve spor turizmine katkıda bulunmak” dedi.

Kasım ayında Avrupa şampiyonası yapmak istediklerini ifade eden Şefkatlioğlu kurum ve kuruluşlardan destek istedi.

Yarışlara katılan Bodrum Ticaret Odası Meclis Üyesi Atilla Serttaş, yıllardır bu sporu Bodrum’a getirtmek için mücadele ettiklerini ifade ederek şöyle konnuştu:
“Federasyonumuzun, Odalarımızın ve Belediyemizin desteği ile bu sporu gençlere aktarmaya çalışıyoruz. Onlara örnek olmaya çalışıyoruz. Çünkü bu sporu yapanlar, çok sağlıklı oluyor. Hem korunmayı hem de trafikte daha düzgün kullanmayı öğreniyorlar. Adrenali parkurda attıklarından dolayı dışarıda daha sakin oluyorlar. Bodrum olarak bu sporsu destekliyoruz” dedi.

Ankara, İstanbul, İzmir, Denizli, Antalya ve Muğla’dan ‘S1 (649 cc)’, ‘S2 (650cc üstü)’, ‘İki Çeker’ ve ‘UTV’ kategorilerinde 30 sporcu, ter döktü. Bodrum Arena Motosiklet Parkurunda sporcular yarın doğal ve yapay engellere karşı 13 kilometrelik parkurda 5 tur mücadele edecek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu