EkonomiGündemManşetTurizm

KOSOVA HEYETİ BODRUM’DA

MİSİAD-BODRUM-KOSOVAMemleketçi Sanayici İş Adamları Derneği (MİSİAD) Bodrum Şubesinin girişimleri ile turizm ve ticari işbirliği görüşmeleri için Bodrum’a gelen Kosova delegasyonu ziyaretlerle programa başladı.

Kosova Cumhuriyet Ticaret ve Sanayi Bakanı Yardımcısı Avni Kastrati’nin başında bulunduğu heyet sabah saatlerinde ilk olarak MİSİAD Bodrum Şube Başkanlığını ziyaret etti. Kosova ve Türk bayrakları ile donatılan dernek binasında bir araya gelen heyeti MİSİAD Başkanı Feridun Öncel ve İlçe Başkanı Derya Kürkçüoğlu ağırladı.

Bu ilk ziyaretin sonunda Kosova heyetine plaket takdim edildi. Ardından dernek yetkilileri Kosova’da açılan dernek şubesinin başkanına mazbatasını verdi.

Buradaki ziyaretin ardından heyet Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan’ı ziyaret etti. Kaymakamlık toplantı salonunda ağırlanan heyeti misafir eden Kaymakam Gödekmerdan yaptığı konuşmada şunları söyledi:
“Kosovalı kardeşlerimizi burada görmekten dolayı büyük bir mutluluk duyuyoruz. Ülkemize Bodrum’a hoş geldiniz. Türkiye Cumhuriyeti ve Kosova Cumhuriyeti kökü çok eskilere dayanan iki kardeş devlet, kardeş millet. Bu dostluğumuzu daha ilerilere taşımak istiyoruz. Kosovalı kardeşlerimizi her zaman yanımızda görmek istiyoruz. Dolayısıyla bu ziyaretten dolayı büyük mutluluk duyduk. Bu kucaklaşmaya vesile olan MİSİAD’ daki arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” dedi.

Kosova Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Bakanı Yardımcısı Avni Kastrati ise “Delegasyonumuza zaman ayırıp bizi kabul ettiğiniz için teşekkür ediyorum. Türkiye her zaman bizim yanımızda oldu. Özellikle 1990 yılındaki savaş zamanında Türkiye hep bize destek olmuştur. Türkiye ile aramızda yapılan serbest ticaret anlaşması her iki ülke açısından da büyük önem taşıyor. Önümüzdeki günlerde bu anlaşmanın gerekleri yerine getirilecek ve ilişkiler ticari anlamda da büyük değer kazanacak. Türkiye’de olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Ben ve heyetim Bodrum’da karşılıklı dostluklar kurmak, karşılıklı ticari faaliyetlerde bulunmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

Heyetin ziyaretinin ülkemize ve Bodrum’a hayırlı olacağını ifade eden MİSİAD Başkanı Feridun Öncel yaptığı açıklamada şöyle konuştu:
“Biz önce gönül seferberliği dedik. Ülkelerden gelen dostlarımızdan gönül almaya çalışıyoruz. İleriki dönemlerde inşallah bunlar ticarete dönecek. Kardeşlerimiz, dostlarımız helal rızkını sağlayacak, köprüleri kurduk. Sayın bakanımız ve heyeti şeref verdiler” dedi.

Türkiye Kosova Turizm ve Ticaret Kardeşliği programı kapsamında Bodrum’a gelen Kosova Cumhuriyeti Ticaret ve Sanayi Bakan Yardımcısı öncülüğündeki heyet Kaymakamlık ziyaretinin ardından Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’u ziyaret etti.

Kosova’ya bağlı Prizren Belediyesi Meclis Başkanı Levent Buş ve turizm acenteleri yetkililerinin de aralarında bulunduğu heyeti ağırlayan Başkan Mehmet Kocadon, ileç hakkında bilgiler verdiği heyeti Bodrum’da görmekten dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

MİSİAD Bodrum Şube Başkanı Derya Kürkçüoğlu ise yaptığı açıklamada, “Bodrum’a gelen heyetin ziyaret amacı Kosova ile ticari ve kültürel boyutta iş birliği için turizm anlaşması yapılacak olması. Böylece turizm alanında iş birliği sağlanacak. Bu ziyaret ile Bodrum ile Prizren şehrinin kardeş şehir olması için ilk görüşmeler de yapılmış oldu. 22 Eylül’de ise Prizren’de Bodrum ile kardeş şehir olunduğu ilan edilecek” dedi.

Ziyaret sonunda Başkan Kocadon’a Kosava Prizren şehrini temsil eden bir tablo hediye edildi.

Heyetin bir sonraki programı ise Muğla’da sürecek. Valilik makamı ve Ticaret Odası ziyaretlerini gerçekletirecek olan heyet programın son gününde ise Bodrum’da bir dizi gezi ve ziyaretlerde bulunacak.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu