GündemManşet

15 AY CEZA İLE İLGİLİ KONUŞTU

başkan kocadonBodrum Belediye Baskanı Mehmet Kocadon, Bodrum 2. Asliye Ceza Mahkemesi’nde “imar kirliliğine neden olmak, taşınmazlarda ruhsata aykırı olarak yapılan imalatlara ilişkin” açılan davada aldığı 15 ay hapis cezasına ilişkin açıklamada bulundu.

Konuyla ilgili gazetecilere bir açıklama yapan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Türk yargısının verdiği kararlara sonuna kadar saygılı olduklarını ifade ederek şöyle konuştu:
“15 ay hapis cezası ile cezalandırıldım. Kararın sonunda gördüğünüz gibi daha yargılama süresi devam ediyor. Temyizi var. Burada şunu da söylemek istiyorum; yeniden belediye yasaları gündeme geliyor. Anayasa, gündeme geliyor. İşte burada bunların tekrar gözden geçirilmesi lazım. Vatandaşlarımızın, yasalara uymadan yapmış olduğu evler, iskanı aldıktan sonra ek ilaveler, dönüp dolaşıp bir belediye başkanına ceza aldırıyor. Artık Bodrum’da yaşayan vatandaşlar yasalara uysunlar. Çünkü onlar değil belediye başkanları, belediyede çalışanları ceza alıyor. İleride belediye yasalarında bunların gündeme geleceğine inanıyorum. Artık, temyize gitmemizden sonra ne kadar çıkacak bekleyip hep beraber göreceğiz” dedi.

Yargı süreci sonuna kadar kendilerini savunacaklarını ifade eden Başkan Kocadon sözlerine şöyle devam etti:
“Belediye olarak, biz üzerimize düşen görevi yapmışızdır. Ama yüce mahkememiz böyle takdir etmiştir. Bunu yorumlamaya, uzatmaya da gerek yok. Sonunda adalet ne olursa uyacağız buna. Bırakıp da güzel Muğla’mı, güzel Bodrum’u mu, güzel ülkemi terkedecek halim yok. Dediğim gibi mücadele etmeye devam edeceğiz. Onun için ben karara saygılıyım. Daha önce de bu süreçlerden geçtik. Türk adaletine, yargısına sonsuz inandık. Yargı, zor süreçler geçirse de inandık. İnanmaya da devam edeceğiz. Hep beraber de kendimizi savunacağız” dedi.

CHP’li Başkanlar Kocadon’a sahip çıktı…

Konu hakkında telefon ile görüştüğümüz CHP İl Başkanı Mürsel Alban, “Başkanımızın aklanacağından şüphemiz yok, Türk yargısına güveniyoruz. Başaknımızın arkasındayız” diyerek Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a destek verdi.

Bodrum İlçe Başkanı Recai Seymen ise yaptığı açıklamda şu ifadelere yer verdi:
“Daha yargılama süreci bitmediği için şuanda konuşmak erken. Biz başkanımıza güveniyoruz ve parti olarak arkasındayız. Daha bunun temyiz süreci var. Tabi ki mahkemenin verdiği karara saygılıyız ama manidar diye görüyorum. Bodrum’da son günlerde gelişen olayların arkasından bunun gelmesini manidar buluyorum. Bodrum’da yapılması planlanan külliye, Kale içindeki caminin açılma çabaları, TOKİ projesi gibi Bodrum’da saldırı demeyelim ama bir hücum var. Bu konuda Bodrum halkının gereken hassasiyeti göstereceğine inanıyoruz. Bu kadar olayın ortasında Bodrum Belediye Başkan hakkında verilen kararı mandar buluyorum” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu