GündemKültür SanatManşet

ESERLERİ GÜN YÜZÜNE ÇIKIYOR

Bodrum-Mehmet Sönmez SergisiÇizdiği her desenle, Bodrum’la özdeşleşmiş sanatçı Mehmet Sönmez’in eserlerinden derlenen fotoğraf sergisi OASİS Alışveriş Merkezi Sümbül Sokak sergi alanında açıldı.

Oasis Alışveriş Merkezi – Art Ajanda işbirliği ile başlatılan Mehmet Sönmez çalışmalarından ilki 2016 takvimi olarak Aralık ayında ücretsiz dağıtılarak Mehmet Sönmez hayranlarının evlerinde yerlerini almıştı. Projenin ikinci etabı Fotoğraflarla Mehmet Sönmez Sergisi, takvimde yer alan eserlerinin yanı sıra Bodrum’u anlatan değerli eserlerinin fotoğraflarından oluşuyor.

Bodrum Ressamı Mehmet Sönmez Fotoğraf Sergisi, geçtiğimiz akşam OASİS Sümbül Sokak’ta gerçekleştirilecek kokteyl ile açıldı. Çok sayıda davetlinin katıldığı açılış kokteylinde sinema ve tiyatro oyuncusu Salih Kalyon’da vardı.

Sergiye ev sahipliği yapan ve OASİS Alışveriş Merkezinin Halkla İlişkiler Müdürü Duru Tümer, 35 eseri baskılama yöntemiyle sergi haline getirdiklerini ve gelecek dönem için çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Projenin ortaklarında Art Ajanda sahibi Necmi Cavlı ise yaptığı açıklamada şöyle konuştu:
“Mehmet abiyi çocukluğumdan tanıyorum ve onun eserlerini toplayabilmek benim için bir hedef olmuştu. Maalesef kendisi 18 sene önce vefat ettikten sonra eserleri kayboldu. Onları toplayabilmek için 2 sene boyunca kapı kapı dolaştık. Arkadaşlarından, dostlarından topladık ve bu hale getirdik” dedi.

Cavlı, sergiden sonra Sönmez’in yeni eserlerinin ortaya çıkmaya başladığını ve bütün bu eserleri bir araya getirerek bir kitapçık haline getireceklerini ifade etti.

Bodrum Ressamı Mehmet Sönmez sergisi 16 Nisan 2016 Cumartesi gününe kadar gezilebilecek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu