GündemManşet

BODRUM’DAKİ DERNEKLER SEMİNERDE BULUŞTU

Muğla İl Dernekler Müdürü Cengiz Demirci-BodrumMuğla İl Dernekler Müdürü Cengiz Demirci, Bodrum’daki dernek temsilcileri ile BODTO konferans salonunda bir araya geldi.

Her yıl düzenli olarak dernek temsilcileri ile bir araya geldiklerini kaydeden Muğla İl Dernekler Müdürü Cengiz Demirci, derneklerin iş ve işleyişleri ile ilgili kanun ve yönetmelikler konusunda yetkililerle karşılıklı görüş alış verişinde bulunduklarını kaydetti.

Muğla İl Dernekler Müdürü Cengiz Demirci, yapılan toplantı ile ilgili şunları söyledi “Bugün itibari ile dernekler kanununda çok önemli değişiklikler olmamakla beraber uygulamalarda birlikleri sağlamak amacıyla derneklerimizde neler yapabiliriz, derneklerin önünü daha fazla nasıl açabiliriz, onların çalışmalarında kolaylıklar sağlayıcı neler olabilir, kanunda veya yönetmelikte noksanlıklar veya engelleyici bir durumları varsa onları burada tespit edip, görüşlerimizi alıp ilgili kurumlarımıza soracağız. “

“Muğla’daki 1218 Dernekten 300’ü Bodrum’da”…

Derneklerin birlikteliğinin sağlanması yönünde nasıl bir çalışma yapılacağı, katılımların, üye aidatlarının nasıl toplanacağı gibi kendi iç konularını ilgilendiren konularda paylaşımlarda bulunulan toplantıda sorularımızı yanıtlayan Demirci Muğla ilinde en çok Bodrum’da dernek olduğunu  dile getirdi. Cengiz Demirci “Bu toplantılarla İlimizdeki tüm derneklerde uygulama birlikteliği sağlanıyor.  Muğla’da 1218 adet dernek var.  En fazla dernek Bodrum’da mevcut. Yaklaşık 300 derneğimiz var. “

Kurulduktan kısa bir süre sonra hiçbir faaliyet göstermeyerek atıl hale gelen derneklerle ilgili olarak “Dernekçilik gönüllü bir faaliyettir. Dolayısı ile dernek kuruluşunda derneğin amacını halka anlatıp taraftar kazanması lazım. Anlatmadıktan ve topluma benimsetmedikten sonra, toplumda kabul görmedikten sonra tabii ki o derneğin yürüme şansı yok.  Yani gönüllü bir faaliyet olduğu için hiçbir yaptırımı yok. “ açıklamasında bulunan Cengiz Demirci “ Muğla’da yoğun olarak sosyal, spor, çevre, hayvan ve insan hakları gibi amaçlarla kurulmuş dernek sayısı oldukça fazla. “ dedi.

Derneklerin yapacakları projeler için yaşadıkları maddi sıkıntılarla ilgili olarak Bakanlığın ve Avrupa Birliği fonlarının değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yapan Muğla İl Dernekler Müdürü Cengiz Demirci şunları söyledi “Bakanlığımız tarafından konuda yardım ve destek sağlanmaktadır.  2016 yılı proje başvuruları açıldı ve buna ait bilgileri Dernekler Dairesi Başkanlığı’nın resmi web sitesi dernekler.gov.tr den ulaşabilirler. Projeler burada değerlendirme komisyonunca incelenip bakanlığa iletiliyor ve bakanlığımızca uygun görülen projelere destek veriliyor. Bu konuda üst limit olarak 150 bin liraya kadar maddi destek veriliyor. 29 Nisan’a kadar Prodes üzerinden başvurularını gerçekleştirebilirler. Prodes üzerinden proje hazırlamak oldukça basit.  Prodes programı zaten sizi yönlendiriyor, oradaki sorulara cevap verdiğinizde zaten projeniz tamamlanmış oluyor.”  Dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu