ÇevreGündemManşetTurizm

TARİHİ YOL ADIM ADIM TURİZME AÇILIYOR

BODTO LELEG YOLU 1T.C. Bodrum Ticaret Odası (BODTO), Bodrum Leleg Yolu doğu etabının açılışını 1 Nisan 2017 Cumartesi günü Gedikligöl Mevkiinde gerçekleştirdi. Açılış konuşmaları ve plaket töreninin ardından Bodrum Leleg Yolu’nun doğu etabı kapsamındaki 7km’lik parkur yürünürken tarihi ve doğal güzellikler keşfedildi.

26 Mart 2016’da Pedasa Antik Kentinden başlayıp, Çukursarnıç-Konacık tarihi yolu takip edilerek yapılan yürüyüşten sonra, tüm doğaseverler doğu etabının açılışını heyecanla beklemekteydi. Pedasa’dan sonra bir diğer Leleg yerleşimi olan Theangela’da gerçekleşen açılış töreninde Muğla Valisi Amir Çiçek, Vali Yardımcısı Fethi Özdemir, MSKÜ Rektörü Mansur Harmandar, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Muğla Gençlik Spor İl Müdürü Serkan Öcalman, Muğla Orman Bölge Müdürlüğünü temsilen Ümit Portakal, BODTO Meclis Üyeleri, çeşitli STK temsilcileri, akademisyenler, basın mensupları, BODTO Üyeleri, doğa yürüyüş kulüpleri, AKUT Derneği, Muğla 911 Arama Kurtarma Derneği, sanatçılar ve doğaseverler yer aldı.

Muğla Valisi Amir Çiçek, “Bodrum Yarımadasının ormanları da güzel, kıyıları, körfezleri, insanları ve gastronomisi de… Ama en güzel şey Bodrum’un tarihi… Bu proje o dönemde yaşayan Leleg medeniyetini tarihiyle tanıtmak ve turizm ile sporu birleştirmek için hazırlanmıştır. Tarihi, denizi, ormanı güzel olan yerlerde yürümek, spor yapmak güzeldir.” diyerek herkesi Bodrum Leleg Yolunu yürümeye davet etti.

Mahmut Serdar Kocadon: “Herkesi Bodrum’u yürüyerek keşfetmeye davet ediyoruz.”

Açılış konuşmasını yapan BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, “Bodrum Ticaret Odamız paydaşlarıyla sürdürdüğü yoğun bir çalışma sonucunda, GEKA desteği ile bugün Bodrum Leleg Yolu Projesinde sona yaklaştı. Projemizin %90’nını tamamladık. Bu konuda bize destek veren, başta Muğla Valisi Amir Çiçek’e, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz’a, Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik’e, GEKA Genel Sekreteri Özgür Akdoğan’a, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’a ve bize bu güzellikleri bırakan Leleg uygarlığına teşekkür ediyoruz.” dedi.

Uluslararası Etkinliklerle Leleg Yolunun Tanıtımı Devam Edecek

BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan ise, Bodrum’un tarihi güzelliklerine dikkat çekerek “185 km’lik bu yolu turizme açarak bölgemizin doğal yapısının, tarihsel dokusunun korunmasını hedefliyoruz. Gelecek dönemde uluslararası etkinliklere de ev sahipliği yaparak projenin sonuçlarını göreceğiz.” diyerek görüşlerini dile getirdi.

Yaklaşık 200 kişinin katıldığı açılış töreninde, Bodrum Ticaret Odası tarafından, projeye verdikleri katkılardan dolayı Muğla Valisi Amir Çiçek ve Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz’a plaket takdim edilirken, Muğla 911 Arama Kurtarma Derneği de BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon’a gerçekleştirdikleri çalışmalardan dolayı hediyelerini sundu.

Muğla Valisi Amir Çiçek, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon başta olmak üzere protokol üyeleri ve yürüyüş severlerin katılımı ile 7 km’lik güzergah boyunca Çiftlik-Etrim karayolunun en yüksek noktasında Gedikgöl mevkiinde başlayan yürüyüşte Kaplan dağına varıldıktan sonra Leleg kalıntıları görülerek Kaklık patikasına varıldı. Ardından Kocaçal tepesine çıkılarak Bodrum Leleg Yolu ana güzergahından çıkılıp, Küçüksarnıç deresine inildi. Çat köprüsünde yürüyüş son buldu. Katılımcılar etkinlikten duydukları memnuniyeti dile getirerek Bodrum’un saklı kalmış hikayelerini yerinde görme fırsatı yakaladı.

Bundan sonraki süreçte alt yapı çalışmaları GEKA finansmanı ile tamamlanan Bodrum Leleg Yolu Projesi tanıtım faaliyetlerinin geliştirilmesi ve uygulanması yerel, ulusal ve uluslararası tanıtımlara başlanması planlanıyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu