EğitimGündemManşet

SİLVİLKÜLTÜREL UYGULAMALAR İÇİN BİR ARAYA GELDİLER

Bodrum-ormancılar silvikültürel eğitimiOrman Genel Müdürlüğü Silvikültür Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen “Silvikültürel Uygulamalar” başlıklı hizmet içi eğitim Bodrum’da başladı.

15-17 Mart tarihleri arasında devam edecek eğitime Silvikültür Daire Başkanı Halis Ömür başta olmak üzere, Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik, Şube Müdürleri ve Orman Mühendislerinden oluşan yaklaşık 60 kişi katıldı.

Kumbahçe Mahallesindeki bir otelde sabah saatlerinde açılış konuşmalarıyla başlayan hizmet içi eğitimde, konu hakkındaki genel değerlendirmelerin ardından, kızılçam, ladin, kayın, sarıçam, karaçam ve sedir ağaçlarının gençleştirilmesi anlatıldı.

Eğitim çalışmaları hakkında gazetecilere açıklama yapan Muğla Orman Bölge Müdürü Mehmet Çelik şunları söyledi:
“Silvikültür Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen “Silvikültürel Uygulamalar” başlıklı hizmet içi eğitime, 28 orman bölge müdürlüğünün şube müdürleri ve bir kısım orman mühendisleri ile Orman Genel Müdürlüğü Silvikültür Daire Başkanlığımızın şube müdürlerinin katılımıyla gerçekleştiriliyor. 3 gün boyunca, ormanlarımızda yapılacak olan silvikültürel çalışmalar, ormanların yenilenmesi, korunması, kurulması, bakım çalışmaları ve yanan sahalarımızın yeniden ormanlaştırılması ile ilgili yapılacak çalışmalar anlatılacak” dedi.

Eğitime katılan misafirleri Bodrum’da ağırlamaktan mutlu olduğunu ifade eden Çelik, eğitim sonunda bölgelerine dönecek olan katılımcıların, orman kurma tekniklerindeki yenilenmiş bilgileriyle bölgelerinde daha faydalı çalışmalara imza atacaklarını söyledi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu