ÇevreGündemManşet

BEKLEYEN 7 BİN YIKIM DAHA VAR!…

Bodrum-yıkımBodrum-Milas Karayolu Yokuşbaşı Mevkiinde yapımı devam eden ve neredeyse tamamlanmak üzere olan, bir Turizm Şirketine ait binalarda yıkım gerçekleştirildi.

Yokuşbaşı Mevkiindek geçtiğimiz yıldan burayana devam eden ve inşaatında sona yaklaşılan işyerleri hakkında Belediye Encümeni, imar fazlalıkları bulunduğu gerekçesiyle yıkım kararı aldı.

Bodrum Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Yıkım Koordinasyon Birimi tarafından sabah saatlerinde başlayan yıkım işlemi bir işmakinesi ve çok sayıda işçi ile başlatıldı. Polis nezaretinde başlatılan, 5 binanın ön bölümüne yapılan sundurma şeklindeki yapılarda yıkım işlemi başlatıldı.

Edinilen bilgilere göre, Encümen kararının ardından sözkonusu firma yetkililerine, malzemelerini almaları ve kendi yıkımlarını kendilerinin yapması için süre tanındığı ancak verilen süre içerisinde herhangi bir çalışma yapılmadığının tespiti üzerine belediye ekiplerinin harekete geçtiği öğrenildi.

Yıkım işlemlerini yakından takip eden firma çalışanlarından Kenan Kopan, yıkılan yerlerin Bodrum’daki kaçak birçok binadan daha iyi durumda olduğunu, çok daha kötü durumdaki otel ve binaların öncelikle yıkılması gerektiğini söyledi. İmara uygun olması için, yıkımı gerçekleşen yerleri çok para harcayarak geri çektiklerini ifade eden Kopan, “Yetkililerden, Bodrum’da yıkımı bekleyen 7 bin dosya olduğunu öğrendim. Neden buradan başladıklarını anlamadım. Yıkılmayı bekleyen o kadar kötü durumda olan binalar var. Bu işin takipçisi olacağız. Gerekli yerlere müracaat ve şikayetlerimizi yapacağız” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu