GündemManşet

KAYMAKAM’DAN DÜNYA KADINLAR GÜNÜ MESAJI

8m16Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Kutlama mesajında, modern yaşamda kadının yerinin ve kimliğinin hak ettiği yerde olmasına yönelik çalışmaların Mustafa Kemal Atatürk ile başladığını belirten Kaymakam Gödekmerdan şu ifadelere yer verdi:

“8 Mart kadınların yüzyıllardır yürüttüğü özgürleşme mücadelesinin kutlandığı ve kadınların güncel taleplerinin ifade edildiği, eşit paylaşım, insanca yaşayabilecekleri bir dünya için verdikleri mücadele ve dayanışma günüdür ve ülkemizde ilk kez 1921 yılında “Emekçi Kadınlar Günü” olarak kutlanmaya başlanmıştır.

Modern yaşamda kadının yerinin ve kimliğinin hak ettiği yerde olmasına yönelik çalışmalar, Yüce Önder Mustafa Kemal Atatürk ile başlamıştır. 1924 yılında bu sayede mecliste 17 kadın vekil seçilerek Avrupa’nın en köklü demokrasilerinden Fransa, İtalya ve İsviçre’den önce kadınlar, seçme ve seçilme hakkına sahip olmuş ve sonrasında Türk kadını, yaşamın her alanında kendisini göstermeye başlamıştır.

Kadın, toplumun en özverili, çalışkan ve üretken bireyidir. Yeri gelmiş cephede savaşmış, yeri gelmiş cephe gerisinde savaşa destek olmuşlardır ayrıca Peygamberimizin (S.A.V.) “Cennet Annelerin Ayakları Altındadır” sözünün muhatabı olan kadınlarımızın bu vesileyle tüm dünya kadınlarının daima başları dik, onurlu birey olmaları dileğiyle 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü en içten dileklerimle kutlar, saygılar sunarım.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu