AsayişGündemManşet

BAŞKAN KOCADON BERAAT ETTİ

Baskan Mehmet Kocadon (4)Muğla 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve beraberindekiler hakkında beraat kararı verildi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ile birlikte 69 kişinin yargılandığı dava sona erdi. 12 Şubat 2016 Cuma günü Muğla Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada mahkeme heyeti, tüm sanıklar hakkında beraat kararı verdi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, mahkeme çıkışı Muğla Adliyesi önünde basın mensuplarının sorularını yanıtlayarak, “Beraat kararı verildiği için mutluyuz. Başta da söylediğim gibi, devletime ve halkıma hep güvendim ve asla da küsmedim. Bugün yargı bir defa daha geç de olsa adaletli bir karar verdi. Bu iddiaların hiçbirini kabul etmedik. Bu suçları bizim üzerimize itseniz tutmaz. Bu dava başladığında Bodrum Belediye Başkanıydım ve 11 tane belediye vardı yarımadada. Büyükşehir yasası ile belediyeler kapandı ve Bodrum’da tek belediye kaldı. En son yapılan 2014 seçimlerinde, kendi bölgemde, yani bu davada tutuklandığım bölgede aldığım oy % 64’tü. Eğer ben, bu suçları işlemiş olsaydım, halk yanlışın yanında olmazdı. Türk Adaleti de bugün doğru kararı vererek bizi beraat ettirdi. Bu kararı veren herkese teşekkür ediyorum. İçimizde hep korkuydu bu, ne olacak diye. Tabi şimdi bizde bu korkular gitti. Çok ilginçtir, 32 ay hem dinlenmişim hem de idarem teknik takibe alınmış. Bir belediye başkanı 32 ay dinlenir mi? Dosyaları gördünüz. 32 ay beni dinleyenler, şuan ne yapıyor? Acaba vicdanları rahat mı? Ama ben tutuksuz yargılanıp hapisten çıktığım gün şu açıklamayı yaptım: bana bu eziyeti çektirenlerin hepsini  Allah’a havale ediyorum. Bugün de aynısını söylüyorum.” dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, beraat ettiği davada 2012 yılında, 100 gün cezaevinde tutuklu kalmıştı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu