AsayişGündemManşet

2015 YILINDA ASAYİŞ OLAYLARI AZALDI

muğla asayiş toplantısı-vali amir çiçekMuğla genelindeki asayiş hizmetlerini yürüten kolluk kuvvetlerinden Polis ve Jandarma birimleri, suç oranlarında 2015 yılında önemli ölçüde düşüş yaşandığını açıkladı.

İl Emniyet Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı’nın 2015 Yılı Asayiş Değerlendirme Toplantısı Muğla Valisi Amir Çiçek’in katılımı ile Valilik 75. Yıl Toplantı Salonu’nda yapıldı. Vali Amir Çiçek, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan ile İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya 2015 yılı ile ilgili basın mensuplarına bilgi verdi.

Toplantıda, Muğla’da huzur ve güven ortamının olduğunu, 2015 yılında  bütün suç oranlarında azalma meydana geldiğini dile getiren Vali Çiçek, “Olayların aydınlatılması, suçun işlenmesini önleme, delilleri bulma ve failleri yakalama konusunda jandarma ve emniyet mensuplarımızın gayretli çalışmaları oldu. 2015 yılında önceki yıllara göre işlenen suçlarda azalma var.  Toplum destekli önleyici hizmet olduğu sürece olaylar daha da azalacaktır. İlimizde toplumsal bir olay yaşanmamıştır. Olaylar adi olay dediğimiz asayiş, hırsızlık gibi olaylardır. Toplumda nifak tohumu ekmeye çalışanlara hem kolluk kuvvetlerimiz hem vatandaşlarımız meydan vermemiştir. Vatandaşlarımızın sağduyulu olması, etkili iletişim olayların azalmasında büyük öneme sahiptir. Vatandaş devlet iç içe” dedi.

Suçların önlenmesi için yaşanan olayların analiz edildiğini dile getiren Vali Çiçek, ilgili kurumlar ve sivil toplum kuruluşları ile projeler üretildiğine dikkat çekti.

İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Yavuz Özfidan ise yaptığı konuşmada jandarma bölgesinde  2015 yılında 11 bin 168, 2014 yılında 14 bin 596 olay meydana geldiğini olaylarda yüzde 23 azalma olduğunu aktardı.

Önemli suçlarda 2012-2015 yılları arasında yüzde 51.68 azalma görüldüğünü söyleyen İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya ise 2015 yılı içerisinde 462 narkotik olayına müdahale edildiğini, bu olaylarda 797 uyuşturucu satıcısı ve kullanıcısının yakalandığını, 91 uyuşturucu satıcısının tutuklanarak cezaevine teslim edildiğini söyledi.

Çetinkaya, Muğla’da suçlardaki azalmanın yaşanmasında emniyet müdürlüğü tarafından yürüttülen çalışmaların yanı sıra kamu kurumları başta olmak üzere, esnaf, muhtarlar sivil toplum kuruluşları ve basın mensuplarımıza kadar herkesin katkılarının olduğuna inandığını söyledi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu