AsayişGündemManşet

VALİLİKTEN GÖÇMEN OLAYLARI AÇIKLAMASI

kaçak göçmenMuğla Valiliği İl genelinde yürütülen düzensiz göçmen olayları ve alınan tedbirlere yönelik açıklamada bulundu.

Muğla Valiliğince yapılan açıklamaya göre,  son 2 gün içerisinde düzensiz göç hareketlerine yönelik gerçekleştirilen yol kontrolleri, operasyonlar ve uygulamalar neticesinde, Bodrum, Fethiye ve Marmaris ilçelerinde yasadışı yollarla ülkemizden ayrılmak üzere olan Suriye ve Irak uyruklu toplam 139 kişi yakalanarak haklarında gerekli adli ve idari işlemlerin yapıldığı bildirildi.

Son 1 aylık veriler hakkında da bilgiler verilen açıklamada,  “Sahil Güvenlik Jandarma ve Emniyet bölgelerinde gerçekleştirilen operasyon ve yakalamalarda Bodrum, Fethiye, Marmaris ve Milas ilçelerinde, 35 olayda bin 100 göçmen yakalanmış, bu göçmenlerin yasadışı çıkışlarını organize eden 41 organizatör yakalanarak haklarında adli soruşturma yapılmıştır” denildi.

Açıklamada, Mahkemeye sevk edilen 41 kişiden 20’sinin tutuklanarak cezaevine kapatıldığı ifade edildi.

Bölgede alınan güvenlik tedbirleri hakkında ise şu ifadelere yer veridli:
“Valiliğimizce güvenlik güçlerimizin kontrollerinde, ilimizin 7 ayrı bölgesinde 24 saat esasına göre göçmen kaçaklığı suçunu engellemeye yönelik yol uygulamaları ve kesintisiz gerçekleştirilen operasyonlarla, düzensiz göçmenlerin yasa dışı yollarla ülkemizi terk etmeleri ve olası müessif ölüm vakalarını engellemeye yönelik çalışmalar hassasiyetle sürdürülmektedir.”

Muğla Valisi Amir Çiçek imzalı açıklamada, son bir aylık dönem içerisinde il sınırları içerisinde ölümlü bir göçmen olayının yaşanmadığı açıklandı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu