GündemHayatManşet

KAYIP ARANIYOR…

2018-01-31-PHOTO-00000658Milas’a bağlı Kırcağız Mahallesinde yaşayan Yorulmaz ailesi, geçtiğimiz 27 Ocak’ta zeytinlerini hasat etmek için araziye çıktı.Bir süre zeytin toplayan aile, epilepsi ve zihinsel engelli çocukları Mustafa Ali Yorulmaz’ın kaybolduğunu fark edince araziyi aramaya başladı. Ancak ailenin çabaları sonuç vermeyince durumun jandarmaya bildirilmesiyle seferberlik başlatıldı. 28 yaşındaki gencin bulunması için AFAD, AKUT, jandarma ekipleri ve mahalleliler tarafından arama çalışması başlatıldı. İlk gün gece soğuk havaya rağmen geç saatlere kadar süren arama çalışmasında; AKUT ve jandarmanın iz takip köpekleri görev alırken yine arama çalışmasında jandarmanın termal kameralı insansız hava aracı (drone) kullanıldı. Ancak tüm çabalara rağmen gence dair her hangi bir ize rastlanmadı.

28 Ocak sabahı günün ilk ışıklarında ümidini kaybetmeyen ekipler, yaklaşık 10 kilometrelik alanı didik didik aradı. Tüm imkânların seferber edildiği arama çalışmasında, gün içinde herhangi bir ize rastlanmadı. Engelli gencin kaybolduğu günden beri süren arama çalışmaları dün yani 31 Ocak günü 5. gününde de devam etti.
Kaybolan gencin kardeşi Mert Yorulmaz, “Olay 27 Ocak günü yaklaşık işte akşamüzeri 16.30-17.30 gibi zeytini bitirdik biz… Ben işte ağabeyimi eve götürecektim, eve götürdüm. Evin yüz metre yakınında bıraktım zaten yolları bildiği için hiç aklıma gelmemişti. Neyse bıraktım, ben bir yerden geçiyordum ağabeyim geri döndü ben çağırdım onu ‘Gel buraya nereye gidiyorsun’ falan dedim. O gitti ben annemlerle zaten karşılaşacak diye şey yapmadım. Yaklaşık on dakika sonra annem geldi. İşte ‘Ağabeyin nerede’ falan dedi. Ben dedim ‘Ağabeyim sizinle karşılaşmadı mı?’ dedim. O da ‘Karşılaşmadım’ dedi. Sonra zaten biz onu aramaya çıktık böyle apar topar. 15 dakika içinde gerçekleşiyor tabi bunlar. Aradık işte bir sonuç alamadık. Yukarda bir kişi

Kaybolan gencin babası Murat Yorulmaz, 5 gündür arama çalışmaların titizlikle devam etmesine rağmen hala bir sonuç alamadıklarını yineleyerek şunları kaydetti: “Kısa bir süre içinde yani 15 dakikalık bir süre içinde ivedilikle aramaya başladık. Güvenlik kuvvetlerine falan haber verdik. O gün bugün aranıyor taranıyor. Henüz bir sonuç alamadık. İşte bugünden sonraki uzman arkadaşlar şuan var olan 5 günlük arama yaptığımız alanın sağ veya vefat etmiş halde bulunmadığından dolayı uzmanlık ilgi alanları olduğundan dolayı aradığımız çemberin biraz daha genişletmeyi düşündüler.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu