EğitimGündemManşet

HAYIRSEVERDEN 6 YENİ DERSLİK DAHA

Bodrum-Bitez-Gülümser DanacıYapımına yaz aylarında başlanan, Bitez Gülümser-Mehmet Danacı İlkokulunun ek derslikleri düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Bitez Gülümser-Mehmet Danacı okul bahçesinde düzenlenen törene, Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Taner Uslu, Bodrum Garnizon Komutanı Albay Göksel Oral, İl Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin, AK Parti İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, okul idarecileri, öğrenciler, vatandaşlar ve hayısever Gülümser Danacı katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende ilk olarak öğrencileri temsilen bir öğrenci konuşma yaptı. Konuşmada, Gülümser Danacı’ya teşekkür eden öğrenci daha sonra kürsüden inerek Gülümser Danacı’nın elini öptü.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Geçin’in konuşmasıyla devam eden törende, Emin Geçin şunları söyledi:
“Toplumların gelişmişlik seviyeleri eğitime yaptıkları katkıyla doğru orantılıdır. Eğitim geleceğe yapılan bir yatırımdır. Tıpkı, alt yapı yatırımları gibidir. Nasıl ki alt yapı yatırımları olmadan gelişmek, zenginleşmek bir hayalse eğitim yatırımları olmadan da geleceğe uzanmak gelecekle ilgili hayaller kurmak imkansızdır” diyerek hayırsever Gülümser Danacı’ya yardımlarından dolayı teşekkür etti.

Gülümser teyzenin gülümsediğini ve gülümsettiğini ifade ederek konuşmasına başlayan Milli Eğitim Müdürü Celalettin Ekinci şöyle konuştu:
“Allah ondan razı olsun. İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olandır diye bir düsturumuz var bizim. Onlar bizim çocuklarımızın geleceği için hem geçmişte hem de bugün bu fedakarlığı yapıyorlar. Elinde imkan olsa daha fazlasını da yapacağına ben inanıyorum. Bu yatırımlar, çocuklarımızın geleceğe en iyi şekilde hazırlanmaları için yapılıyor” dedi.

Bodrum’un her geçen gün büyüdüğünü ve buna paralel olarakta ihtiyaçların arttığını belirten Kaymakam Dr. Mehmet Gödekmerdan törende yaptığı konuşmada şu ifadelere yer verdi:
“Bina ihtiyaçlarımız, derslik ihtiyaçlarımız devamlı artıyor. Tabi bunun için Devletimiz yatırımlarına hız kesmeden devam ediyor. Hükumetimiz, Milli Eğitim Bakanlığımız bu yıl Bodrum’da 3 tane daha okulu yapmaya başladı. Fakat bunun yanında hayırseverlerimizde okul ve cami inşaatlarına hız kesmeden devam ediyorlar. Bunlardan biriside Gülümser Danacı hanımefendi. Ben kendisine özellikle şükanlarımı sunuyorum. Devletim ve hükumetim adına çok teşekkür ediyorum. Önce okulu yaptırmışlardı şimdi de derslik ihtiyacımız ortaya çıkınca bu derslikleri yaptırdı. Merhum Mehmet Danacı’ya da bu vesile ile Allah’tan rahmet diliyorum. Bizim insanlarımız, öğretmenlerimiz, öğrencilerimiz her şeyin en iyisine layık. En iyi elverişli ortamlarda ders görmeye layık. Bunun içinde biz elimizden gelen imkanların en iyisini yapmaya gayret ediyoruz. Bundan sonrada bu çalışmalarımız devam edecek. Hayırseverlerimizinde katkılarıyla, Türkiye çok daha büyük ufuklara, müreffeh geleceğe inşallah hızla yürümeye devam edecektir” şeklinde konuştu.

Kaymakam Gödekmerdan, konuşmasının ardından hayırsever Gülümser Danacı’ya plaket verdi.

Konuşmaların ve plaket merasiminin ardından okulun folklör ekibi Karadeniz halk oyunlarından oluşan bir gösteri sundu.

Tören, okula kazandırılan 6 dersliğin açılışının yapılmasıyla sona erdi. Kaymakam ve protokol heyeti yeni derslikleri gezerek öğrenci ve öğretmenlere başarılar diledi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu