HayatManşetSağlık

Belediyeden, Mumcular’da Saha Çalışması

“Kadın ve Sağlıklı Beslenme” Atölye Çalışması Yapıldı

 

Bodrum Belediyesi ve Bodrum İlçe Sağlık Müdürlüğü iş birliğinde “Kadın ve Sağlıklı Beslenme” atölye çalışması gerçekleştirildi.

Bodrum Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü tarafından Mumcular’da yer alan Bodrum Belediye AŞ Karaova Restoran ve Kafe’de “Kadın ve Sağlıklı Beslenme” konulu atölye çalışması gerçekleştirildi.

Atölye çalışmasında Bodrum Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Toplumsal Cinsiyet Eşitlik Büro personeli Sosyal Hizmet Uzmanı Ege Hazal Yıldız Yazıcıoğlu, belediyenin kadınlara yönelik yapmakta olduğu hizmetlerden bahsederek hizmetlerden nasıl yararlanabilecekleri konusunda bilgilendirmede bulundu.

Bodrum İlçe Sağlık Müdürlüğü çalışanı Sağlık Eğitimcisi İmren Doğan ise kadınlara Bodrum Sağlıklı Hayat Merkezinden bahsederek yararlanabilecekleri hizmetler hakkında bilgiler verdi. Halk Sağlığı Uzmanı Doç. Dr. Funda Sevencan, kadın ve halk sağlığı konularında bilgiler vererek yararlanabilecekleri hizmetlerden bahsetti. Diyetisyen Hande Alaca da sağlıklı beslenme ve spor konularında kadınlara bilgilendirmede bulundu.

Kadın Danışma Merkezi (KDM) çalışanlarından Psikolojik Danışman Mizgin Boral ve Sosyolog Cansu Koçer Sevindi, atölyeye gelen kadınların çocukları ile etkinlikler düzenledi. Etkinlik sırasında çocuklara da Halikarnas’a Yolculuk kitabı hediye edildi.

Atölye sonunda kadınlara, içinde KDM tanıtım magneti, Erkek Şiddetini Önlemede 6284 Sayılı Kanun Kitapçığı, Toplumsal Cinsiyet Eşitlik Büro tanıtım broşürünün yer aldığı bez çantalar verilirken hijyenik ped desteği de sağlandı.

Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğünün Mahalle bazlı saha çalışmaları, ağustos ayı boyunca devam edecek. Saha çalışmaları, kadınlara hak temelli hizmet verebilmek ve bilinçlenmelerine destek olmak adına, uzun soluklu olarak gerçekleştirilecek.

Kadınlar, 444 31 63 numaralı telefondan 7/24 Kadın Danışma Merkezine, 0 (252) 313 79 74’ten Bodrum Sağlıklı Hayat Merkezine ulaşabilir.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu