ÇevreGündemManşet

ALİ KELLE ORMANINDA NELER OLUYOR?

toprak_dolduruyolar (12)Bodrum Yarımadası genelinde birçok bölgede inşaat çalışmaları devam ederken, Ortakent-Yahşi Ali Kelle Ormanı olarak bilinen bölgeye dökülen hafriyatlar ise şaşırtıyor.

Aralık ayında Karayolları tarafından yol çalışması başlatılmıştı ancak bölgede yol çalışması dururken, Aktur Sitesi ile Kabakum Plajı arasında kalan bölgede inşaat çalışması başladı. İnşaat çalışması kapsamında bölgeden çıkan hafriyatlar ise hemen yolun üzerinde bulunan ve hazine arazisi olduğu öğrenilen bölgeye dökülüyor. Günde yüzlerce kamyon hafriyatın döküldüğü bölgede önceki yıllarda ağaç dikim çalışmaları da yapılmıştı. Bölgenin tam tepesinde hem Bitez tarafına, hem de Ortakent tarafına dökülen hafriyatlar bölgenin doğal yapısını tamamen bozarken, hafriyatın döküldüğü bölgede herhangi bir bilgilendirme tabelası bulunmuyor.

Hafriyatların döküldüğü bölgeye konulan konteynırlarda ise inşaatta çalışan işçilerin kaldığı öğrenilirken, Aktur Sitesi’nin bitişiğinde başlayan ve Aktur Sitesi’nde yaşayan vatandaşlarında tepki gösterdiği inşaatın tabelasında mal sahibi Seray Gayrimenkul olarak gözükürken, ruhsat tarihi ise 22.12.2015 olarak belirtilmiş.

Aktur Sitesi Yönetim Kurulu Başkanı Selma Arıman’da bölgede başlayan inşaatla ilgili şu açıklamada bulundu;
“Bitez 427 Ada, 1 No’lu parselde yapılmakta olan inşaat çalışması sırasında arazinin bütün yapısı ve morfolojisi bozulmuş olup yer yer 5-6 metreye ulaşan bir falez oluşmuştur. Bu değişim jeolojik etkilerinin incelenip incelenmediği ve ne tür sonuçlar doğurabileceği belli değildir. Arazi üzerindeki tüm bitki örtüsü yok edilmiştir. Arazi 3.Derece Doğal Sit alanıydı ve yapılaşma oranı 7,5/15 idi. Daha sonra Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yapılan değişiklikle arazi doğal sit alanı statüsünden çıkartılmış ve yapılaşma oranı 20/40’a yükseltilmiştir. Ve şu andaki çalışmalar bu oran üzerinden yürütülmektedir. Ayrıca yapılması planlanan evlerin sayısı ve metrekareleri göz önüne alındığında yapılmakta olan inşaatın olması gerekenden daha yoğun bir yapılaşma olduğu görülmektedir. İnşaat alanındaki yoğun yapılaşma arasında ayrılan bir yeşil alan bulunmadığından büyük bir görüntü kirliliğine yol açacağı kesindir. İnşaat çalışmaları akşam geç saatlere kadar sürdürüldüğünden oluşan gürültü kirliliği çevrede yaşayanlar için büyük bir rahatsızlık doğurmaktadır”.
Öte yandan Bodrum’da devam eden bir çok inşaat nedeniyle bir çok bölgede hafriyatların inşaatların yakın bölgelerine döküldüğü görülürken, konuyla ilgili gerekli denetimlerin yapılıp yapılmadığı ise bilinmiyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu