ÇevreGündemManşet

TAPU MU? KIYI KENAR ÇİZGİSİ Mİ?

Bodrum- torba-sahilde duvarYıllarca Albayın Yeri olarak bilinen bölgenin yeni sahipleri aldıkları tadilat imar izni ile turistik bir tesis inşa etmesiyle etrafı da çevirmeye başladı.

Torba’da yaşayan ve yıllarca denize girmek ve balık tutmak için o bölgeyi tercih eden bir grup vatandaş, “Sahilimizi Geri İstiyoruz” eylemi yaptı. Mülk sahibinin arazisini duvarlarla çevirmesiyle ortada ne sahil kaldı nede vatandaşların geçebileceği bir alan. Duruma tepki gösteren vatandaşlar adına konuşan Orhan Özdem, yaklaşık 30 yıldan bu yana Torba’da yaşadığını ifade ederek şöyle konuştu:

“Geçmiş yıllarda bölge halka açık bir yerdi. Ancak eski sahibi öldükten sonra yeni mülk sahiplerince buralar kapatıldı. İnsanlar burada denizden faydalanıyordu. Şezlongu kullandığımız zaman belli bir ücret veriyorduk, bir sıkıntı yaşamıyorduk. Eski sahibinin vefatından sonra yeni sahipleri buradaki vatandaşlara güçlük çıkartıyor.” dedi.

Zaman zaman tehditkar davranışlarla karşılaştıklarını öne süren Özdem, “burada yasalar çiğneniyor. Valiliğe ve Belediyeye iki ayrı şikayet dilekçesi verdik. Bu alanın kıyı kenar çizgisinin tespit edilmesi için müracaatlarımız oldu ancak dilekçelerimize bir cevap alamadık” şeklide konuştu.

Grubun açıklamasını yanlış bulduklarını ve bölgede yapılan düzenlemelerin yasalara uygun olduğunu açıklayan işletme sahibi Ali Gülçelik’in avukatlarından Başak Orkun, taşla örülen alanın mülkiyet çizgisi olduğunu ve tapu kütüğünde kayıtlı olan sınırlara göre çizildiğini söyledi.

Arazinin kamu arazisi olmadığı ifade eden Orkun açıklamasında şunları söyledi:

“Burada bulunan bina Bodrum Belediyesi tarafından ruhsatlandırıldı. Bu taşınmaz 1980’li yıllarda özel mülkiyet bir taşınmaz olmuştur. İnsanlar bölgenin tamamen halka açık olduğunu ve burada yasaya aykırı bir imalat ve mülkiyet bulundurulduğunu iddia ediyor. Ama işin gerçeği böyle değil. Burası özel mülkiyet ve otel binası, bu binaların hepsi de kadastro da tescilli binalar. Kamu arazinin gasp edildiği iddiası tamamen gerçekten uzak ve iftira niteliğinde beyanlardır.”

Karşılıklı açıklamaların ardından her iki tarafta sessizce bölgeden uzaklaşırken eylemci grup bahse konu tapunun iptali için çalışacaklarını belirttiler.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu