GündemKültür SanatMagazinManşet

BODRUM’DA KARADENİZ RÜZGARI

Bodrum-Resul DindarBodrum’da bu yıl 2.si düzenlenen Hamsi Festivali etkinliğinde, 3 ton hamsi ekmek dağıtıldı.

Bodrum Belediyesi’nin destekleriyle, Bodrum Yarımadası Karadenizliler Kültür ve Dayanışma Derneğince bu yıl 2.si düzenlenen etkinlikte, renkli görüntüler yaşandı. Sabah saatlerinde Bodrum Barış Meydanı’nda kurulan stantlarda Karadeniz’in yöresel yiyecekleri satışa sunulmaya başladı. Çeşitli yiyecek ve ürünlerin sergilendiği stantlara vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Öğle saatlerinde meydanın bir bölümünde oluşturulan alanda mısır unuyla hazırlanan hamsi ikramı ise izdihama neden oldu. Ekmek arası hamsi almak için toplanan binlerce kişi izdiham nedeniyle zor anlar yaşadı. Hamsi yemek isteyen vatandaşlar Belediye Meydanına kadar kuyruk oluşturdu.

Uzun kuyruk yüzünden balık yiyemediğini söyleyen İrem Aktepe isimli küçük kız şöyle konuştu:
“Şuanda yiyemiyorum çünkü sıra çok uzun. Balık yemeyi seviyorum en çok hamsiyi seviyorum” dedi.

Akşam saatlerine kadar süren festivalde birçok Karadenizli sanatçı konser verdi. Bodrum’da yaşayan Karadenizli vatandaşlar çalan hareketli şarkılara saatlerce horon teperek eşlik etti.

Etkinliği düzenleyen derneğin Başkanı Sefer Çelik yaptığı açıklamada, hamsi festivalinin bu yıl 2.sini gerçekleştirdiklerini belirterek şunları söyledi:
“Yoğun kalabalık fakat hava biraz soğuk ama sıcak geçtiğini düşünüyorum. Güzel bir gün, insanlarımız, Karadenizli, Bodrumlu, Doğulu yani Türkiye’nin her tarafından insanlarımız kardeş gibi eğleniyoruz hamsimizi yiyoruz” dedi.

Hamsi festivalinde Bitez Gülümser Mehmet Danacı İlkokulu halkoyunları ekibi de Karadeniz yöresi oyunları ile sahne aldı.

Yaklaşık 5 bin kişinin katıldığı festivalin konukları arasında Muğla Valisi Amir Çiçek, Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, Bodrum AK Parti İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, Belediye Meclis Üyesi Mehmet Melengeç, İl Emniyet Müdürü Hakan Çetinkaya, İlçe Emniyet Müdürü Can Candaş, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Ömer Faruk Karaşahin bulundu.

Karadenizli bir ailenin kızı olarak şenlikte bulunmamının mutluluğunu ifade eden AK Parti İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp şunları söyledi:
“Karadenizli bir ailenin kızı olarak şenlikte bulunmaktan çok büyük keyif alıyorum. Aynı zamanda Bodrumluyum. Bu tür etkinlikleri düzenlemek lazım. Herkesin yaşaması lazım. Biz çok özel bir ülkeyiz ve Bodrum’da bu özel ülkenin vatanşalarıyla dolu olan bir yer. Bodrum’un farkı budur diyorum ve bu tür etkinliklere devam diyorum” dedi.

Belediye Meclisinin CHP’li Üyesi Mehmet Melengeç ise bu tür şenliklerle Bodrum kültürüne ve esnafına kazanç sağlandığına dikkat çekerek şunları söyledi:
“Bodrum’da farkı etkinlikler ver buda en renklilerinden birisi. Ben, şenliği düzenleyen derneğe teşekkür ediyorum” dedi.

Şenliğin finali ise Resul Dindar konseri oldu. Yağmur altında gerçekleşen konserde vatandaşlar karadeniz türkülerine hep bir ağızdan eşlik etti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu