ÇevreGündemManşet

Suç Duyurusuna Soruşturma İzni

DSİ Hatlarına İlişkin Süreç Devam Ediyor

 

Sık sık patlayan DSİ Bodrum İsale Hattı ile ilgili, Bodrum Kent Konseyi | Su Çalışma Grubu üyelerinin 11 Eylül 2023 tarihinde Bodrum Adliyesi’ne yaptığı suç duyurusuna, T.C. Aydın Valiliği tarafından ilgili DSİ kamu görevlileri hakkında soruşturma izni verildi.

Soruşturma iznine göre; 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanununun “Görevlilerin Ceza sorumluluğu” başlıklı 28. maddesi doğrultusunda, bu işin yapımında harcanan ciddi miktardaki kamu kaynağına rağmen hedeflenen kamusal faydanın tam olarak elde edilememesinden müteselsilen sorumlu oldukları anlaşıldığından,  Kesin Kabul Komisyonu Başkanı, Kesin Kabul Komisyonu Üyeleri, Yapı Denetim Amirleri, Yapı Denetim Görevlileri, Yapı Denetim Görevlisi Yardımcıları ve Tespit Komisyonu Üyesi olmak üzere 17 kişi hakkında, 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanunun 6. Maddesi hükmü uyarınca soruşturma başlatıldı.

Öte yandan, Muğla Su İnisiyatifi Bileşenleri yurttaşlar ve sivil toplum örgütleri önceki gün Muğla İdare Mahkemesi’ne giderek DSİ Genel Müdürlüğü’ne dava açtılar. Daha önce Yeniköy ve Yatağan termik santrallerine su tahsisi protokollerinin iptali için DSİ’ye verdikleri dilekçelere yanıt verilmemesi üzerine yurttaşlar bu kez  hukuksal süreç başlattılar. Mahkemeye dilekçenin verilmesinden sonra Muğla’nın farklı ilçelerinden gelen MSİ gönüllüleri ve gönüllü avukatların katılımı ile İdare Mahkemesi önünde bir basın açıklaması yaptılar. Basın açıklamasının okunmasından sonra gönüllü avukatları da davanın ayrıntısı hakkında bilgi verdiler.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu