ÇevreManşet

Vali Tavlı Brifing Aldı

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü Faaliyetlerini Anlattı

 

Muğla Valisi Orhan Tavlı Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünde incelemelerde bulunarak müdürlüğün faaliyetleri ve planlanan projeler hakkında brifing aldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü toplantı salonundaki toplantıya Vali Orhan Tavlı’nın yanı sıra İl Müdürü Ömür Özdil, İl Müdür Yardımcıları Selda Gürbüz, Veysel Şemsi Güner, İsmail Ceylan, Yusuf Sarıkaya, Milli Emlak Daire Başkanı Yusuf Karataş, Şube Müdürleri Süheyla Bal, Özcan Karaca, Masut Gül, Şube Müdür Vekilleri Adem Konuk, Süleyman Donbaloğlu, Hasan Dereağzı, Melike Özer, Gökhan Bozkurt, Hüseyin Otur katıldı.

Çevre, Şehircilik ve İklim değişikliği İl Müdürü Ömür Özdil ve Müdür Yardımcıları Selda Gürbüz, Yusuf Sarıkaya, İsmail Ceylan, Veysel Şemsi Güner ve Yusuf Karataş tarafından yapılan sunumda, Kaçak yapılarla mücadele, özel çevre koruma bölgeleri, altyapı ve kentsel dönüşüm, tabiat varlıkları, milli emlak, sıfır atık projesi ve çevre yönetimi ve denetimi konusunda yürütülen çalışmalar ve iş süreçleri hakkında bilgi verildi.

200 bin ha Özel çevre koruma bölgesi, 60 bin ha Doğal sit alanı olmak üzere Muğla’da toplam korunan alanın yaklaşık 300 bin ha olduğu, 325 adet anıt ağacın rehabilitasyonun yapıldığı, Doğal Sit Alanında yapıldığı tespit edilen 202 kaçak yapı için suç duyurusunda bulunulduğu, 492 konunun Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Komisyonuna sunulduğu, Kaçak ve ruhsatsız yapılaşma ile mücadelede alınan önleyici tedbir ve önlemlerin görüşüldüğü belirtildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu