ManşetSpor

İlk Ayak Yarışları Tamamlandı

Tırhandil Cup 2022 Kış Trofesi Başladı

 

Tırhandil Cup, Kış Trofesi 2022, geçtiğimiz hafta sonu yapılan 2 coğrafi rota yarışı ile start aldı. Cumartesi ve Pazar günleri yapılan birer yarışa toplam 3 tırhandil katıldı. Katılımın düşük olması ana nedeni ise Covid-19, Omicron varyantı nedeniyle hızla artan vaka sayısı oldu. 

Cumartesi günü yaklaşık 12 knot güneydoğu rüzgarıyla başlayan ilk yarışta, tekneler Bodrum Kalesi önünden start alıp, Karaada’yı dolaşarak yine Bodrum Kalesi önünde yarışı tamamladılar. İlk yarışı Hızır 1 birinci, Gara Poşet ikinci ve Nebile üçüncü bitirdi.

İkinci gün, artan rüzgar ve şiddetli yağmur vardı. Start öncesi, direğinde sorun olan Nebile tırhandili yarıştan çekildi. Görecek Adası burnundan verilen start ile iki tekne orsa şamandırası sonrası Çelebi Adası’nı döndüler. 20-25 knot güneydoğu rüzgarı ile yapılan yarış çekişmeli geçerken, yelkenciler  yağmur altında bile oldukça keyif aldılar.

Bodrum Kaymakamlığı himayesinde yapılan ve Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi, Bodrum Ticaret Odası, Deniz Ticaret Odası, Denizciler Derneği, Bodrum Marine Group, Başar Petrol desteklerinde gerçekleştirilen Tırhandil Cup 2022 ilk ayağında, artan vaka sayısı nedeniyle açılış töreni yapılmadı, ödüller ise 29-30 Ocak tarihlerinde yapılacak, 2. Ayak yarışlarından sonra verilecek. Ödül töreninde ayrıca, katılımcı teknelere; OneSails, Bodrum Deniz Müzesi Yayınları, Bolger Usturmaça Kılıfları tarafından çeşitli ödüller verilecek.

Birinci Ayak Sonuçları

  1. Hızır 1
  2. Gara Poşet
  3. Nebile

Ayrıntılı bilgi ve yüksek çözünürlüklü fotoğraflar için;

Saner Gülsöken

Tırhandil Cup Organizasyon Komitesi

0 532 2759195

sanergulsoken@gmail.com

www.tirhandilcup.com

www.instagram.com/tirhandilcup/

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu