GündemManşet

KAPATILAN MAHALLELERDE SEÇİM YAPILMAYACAK

Bodrum-Ahmet Cemil GündüzBodrum Belediye Meclisinin 7 Mayıs 2015 tarihinde aldığı ve Kaymakamlık Makamınca onaylanan yeni mahalleler ile ilgili olarak seçim süreci belli oldu.

İlçe Seçim Kurulu tarafından alınan karara göre, 14 yeni mahallenin 11’inde, 6 Mart 2016 günü Muhtarlık ve İhtiyar Heyeti seçimi gerçekleştirilecek. Kararda, Ortakent-Yahşi, Göltürkbükü ve Yalı mahallelerinin 5393 sayılı Belediye Kanununun 9. maddesi gereğince muhtarlık seçimleri bir sonraki yerel seçimlere kaldı.

Konu hakkında açıklamada bulunan Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Cemil gündüz şunları söyledi:
“İlçe Seçim Kurulu yeni kurulan mahallelerle ilgili kararını verdi. Buna göre, Belediye Meclis toplantısında alınan kararda mevcut mahallenin bölünmesiyle oluşturulan mahallelerde 6 Mart günü seçim yapılacak. Bu mahallelerimiz, Turgutreis’in bölünmesiyle oluşan, Bahçelievler, Karabağ ve Akçaalan. Gümüşlük Mahallesinin bölünmesiyle oluşturulan Koyunbaba. Gündoğan Mahallesinin bölünmesiyle oluşturulan, Farilya ve Küçükbük. Yalıkavak Mahallesinin bölünmesiyle oluşan Dirmil ve Geriş. Konacık Mahallesinin bölünmesiyle oluşan Çırkan. Mumcular Mahallesinin bölünmesiyle oluşturulan, Karaova ve Gölbaşı’nda 6 Mart 2016 günü muhtarlık seçimi yapılacak.” dedi.

Gündüz, mevcut mahallelerin kaldırılmasıyla kurulan yeni mahalleler için alınan karar içinde şu sözleri söyledi:
“Göltürkbükü, Yalı ve Ortakent-Yahşi Mahallelerinde seçim yapılmayacak. Buralar için seçimler, önümüzdeki ilk yerel seçimlerde gerçekleştirilecek. Bu mahallelerdeki muhtarlarımız görevlerine devam edecekler ve 2019 yılındaki yerel seçimlerde, Göltürkbükü, Yalı ve Ortakent-Yahşi Mahalleleri karardaki gibi iki mahalle haline dönüştürülerek seçime girecekler.” dedi.

6 Mart günü gerçekleşecek mahalle muhtarlığı seçimleri sonrasında 42 mahallesi bulunan Bodrum’da mahalle sayısı 53’e çıkacak.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu