GündemKültür SanatManşet

GÜREŞ ÖNCESİ BOY GÖSTERDİLER

Bodrum-deve güreşleriBodrum’da, pazar günü yapılacak deve güreşleri öncesinde çok sayıda deve, Bodrum sokaklarında gezdirildi.

3 Ocak pazar günü Bodrum’un Kızılağaç deve güreşleri arenasında yapılacak deve güreşleri öncesince, 30’a yakın deve, sahiplerince Bodrum sokaklarında gezdirildi. İlçede sezonun ilk deve güreşleri öncesinde havut giydirilip süslenen develer için kortej geçişi yapıldı.

Davul zurna eşliğinde Cevat Şakir Caddesi’nden Belediye Meydanı’na getirilen develeri gören vatandaşlar, cep telefonlarıyla fotoğraf ve görüntü çekti. Aralarında yabancı uyruklu tatilcilerin de olduğu grup, develere yoğun ilgi gösterdi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, her sene geleneksel hale gelen güreşler öncesinde develerin Bodrum Belediye Meydanına indirilerek gezdirildiğini söyledi.

Deve güreşlerinin Bodrum’un en büyük örf ve adetlerinden birisi olduğunu ifade eden Kocadon, “Hava şartları güzel olursa pazar günü Ege bölgesinin en büyük, en güzel develeri Bodrum’da güreşecek. Güreşlere 100’e yakın devenin katılmasını bekliyoruz. Bodrum deve kültürüne her zaman sahip çıkıyor” diye konuştu.

Develer ve sahipleri daha sonra Neyzen Tevfik Caddesinde de bir süre gezinti yaptıktan sonra yürüyüşü tamamladı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu