ÇevreGündemManşet

ŞİMDİ DE TRAFİĞİ ETKİLİYORLAR

????????????????????????????????????

Yaklaşık 3 ay önce gündeme geldikten sonra mahalle arasından ana caddeye çıkarılan borular şimdi de trafikte tehlike yaratıyor.

Kent Haber’de gündeme gelmesinin ardından yetkililerce Şafak Sokak’tan Neyzen Tevfik Caddesi’ne taşınan boru mahalle sakinleri tarafından sevinçle karşılanırken, boru şimdide araç trafiğini olumsuz etkilemeye başladı. Neyzen Tevfik Caddesinin sonunda bazı kısımları yolun büyük bir kısmını kaplayan boru nedeniyle özellikle motosiklet sürücüleri zor anlar yaşarken, boru aynı zamanda Osmanlı Tersanesi’nin Bodrum Kaymakamlığı Sergi Salonu’nun önünü de kapatmakta.

Yaklaşık 3 aydır mahalle sakinlerinin ve Bodrum’un en işlek caddelerinden biri olan Neyzen Tevfik Caddesi’ni kullanan vatandaşların gördüğü dev boruların ne zaman bölgeden tamamen kaldırılacağı bilinmezken, MUSKİ tarafından daha önce konuyla ilgili yayınlanan basın açıklamasında şu ifadelere yer verilmişti;
“Bodrum İlçemizin Eskiçeşme Mahallesi Şafak sokaktan geçen Marina Terfi Hattının eskimesi nedeniyle oluşan patlaklar bölge halkı tarafından Genel Müdürlüğümüze şikâyet edilmiştir. Şikâyetlerin ardından bölgede başlatılan incelemeler kapsamında hattın bir bölümünün özel mülkiyetten geçtiği tespit edildi. Hattın özel mülkten geçmesi nedeniyle Genel Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan Plan Proje Dairesi Başkanlığımız, yeni bir proje çizilmesi kararı aldı. Yeni hazırlanan projede hat özel mülk dışına alınarak yeni bir güzergâhtan geçirilmesi kararlaştırıldı ve çalışmalar başlatıldı. Bahsi geçen alanın arkeolojik SİT alanı olmasından dolayı başta Bodrum Sualtı Müze Müdürlüğü olmak üzere, Muğla Büyükşehir Belediyesi AYKOME, Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğüne, Bodrum Belediyesi Fen İşleri Şube Müdürlüğüne gerekli bilgilendirmelerimizi de yaptık. Bölgenin SİT alanı olması nedeniyle anıtlar kurulundan onay alınması için çalışmalarımızı hızlandırdık. Elden yapılan yazışmaların sonucunda, 27 Kasım 2015 Cuma günü Anıtlar kurulundan boruların Neyzen Tevfik Caddesine kaldırılması onayladı. Anıtlar kurulunun onaylamasının ardından Şafak sokaktaki borular en geç 30 Kasım 2015 Pazartesi günü Neyzen Tevfik Caddesine kaldırılmak üzere müteahhit firmaya bilgi verildi”.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu