ÇevreEkonomiGündemManşet

DEMİRALP, BODRUM’DA TOKİ’Yİ ANLATTI

ak parti yeni devlet hastanesi açıklaması (1)Bodrum Kent Konseyi’nin 4 maddelik Olağanüstü Yönetim Kurulu toplantısında Bodrum’da yapılması planlanan toplu konut projesi ile ilgili yürütme kurulunun davetlisi olarak gelen Adalet ve Kalkınma Partisi Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, önemli açıklamalarda bulundu.

Adalet ve Kalkınma Partisi Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, kamu oyunda toplu konut projesi ile ilgili yanlış bir algı oluşturulmaya çalışılmasını doğru bulmadığını, bir Bodrumlu olarak en başta buna kendisinin karşı çıkacağını söyledi. Demiralp “Tamamen buranın dokusuna uygun olmayan, dokusu dışında bir şey yapmak veya ona ön ayak olmak gibi bir şey söz konusu dahi değil. Hepimiz Bodrum’da yaşıyoruz. Bodrum’un nasıl olması gerektiği konusunda da yeterince bilgimiz olduğunu düşünüyorum. Ben de çok önemsiyorum dokunun bozulmamasını. “ dediği konuşmasında 26 yıl önce geldiği Bodrum’un dokusunun yeterince bozulduğunu düşündüğünü kaydetti. Çiğdem Demiralp konuşmasına şöyle devam etti “26 sene öncesine döndüğüm Bodrumla şu anki Bodrum arasında o kadar büyük bir fark var ki zaten her şey çok bozulmuş durumda. Biz elimizdekileri nasıl değerlendiririz, ne yapırızın derdine de düşmemiz gerektiğini de düşünüyorum. Şöyle de bir örnek verebilirim; Gümüşlük, Kadıkalesi tarafında , yarımadanın hemen hemen her tarafında kooperatifler var. İnanılmaz kötü yapılaşmalar var. O Bağla’ya indiğimizde oradaki kooperatifler içine girilecek, kullanılacak tarzda yerler de değil. Ama o şekilde duruyorlar. Hem görsel olarak çok büyük çirkinlik, he de kullanış açısından çok kullanışsız yerler. Her tarafı akan, sürekli sıkıntı yaşayan orada kalan insanlar var. Bunlardan da çoğu boş. Sadece yazın 1,2 bilemediniz 3 ay kullanılıyor. Bazı evler çürümeye mahkum bırakılmış durumda. Belki biraz oradan da başlamaktan fayda var. Böyle yerlerin kazandırılmasına yönelik çalışma yapmak gerekebilir. TOKİ’ye karşı geleceğimize ya da kafalarda yaratılanın dışında farklı bir takım algılar yaratmaktansa biz şimdiye kadar neler yapılmış, onlar ne durumda oradan yola çıkarak yaptığımız yanlışlara önce bir bakıp ondan sonra karşı çıkmamız gerekir diye düşünüyorum. Burada da karşı çıkmayı gerektirecek bir şey söz konusu değil bence. Çünkü dokuya uygun, bölgeye uygun bir yapılaşma anlayışı ile yapılacak oradaki planlar.   Bu konutların maliyeti ile ilgili ön bir çalışma henüz yapılmadı. Hastane projesi gibi önce bir fikir olarak çıkıyor ondan sonra alt yapısı hazırlanıyor. “

“Bodrum’da Toplu Konut İçin Çok Ciddi Bir Talep Var”…

Adalet ve Kalkınma Partisi Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, Bodrum yarımadasında yaşayan kamu personelinin ve dışarıdan Bodrum’a çalışmak için gelen turizm sektöründe çalışanların yüksek kira giderleri nedeni ile zor durumda kaldıklarını ve ekonomik olarak daha uygun konutlar için kendilerine talepte bulunduklarını kaydetti. Demiralp “Arz ve talep meselesi. Çok ciddi bir talep var bununla ilgili. Çünkü Bodrum içerisindeki binalar olsun, evler olsun ciddi miktarda kiralar, çok yüksek ve alım gücüne uygun bina sayısı da fazla değil. O açıdan daha uygun ev sahibi olma adına özellikle kamuda çalışanlardan bize çok fazla talep geliyor. Her kamu kuruluşuna gittiğimizde de orda çalışanlar bu sıkıntılarını dile getiriyorlar. Kalifiye elemanları ellerinde tutamamalarının bir nedeni de burada artan kiralar. Uygun şartlarda evlerin olmaması ve verilen paranın karşılığında ev sahibi olunamaması ya da istenilen evlerin bulunmaması. Bunların hepsi bize yansıyan ve bizden istenen talepler. Bizim geldiğimiz nokta tamamen buradaki talebe karşılık özellikle Bodrum dışından gelen, turizm mevsiminde Bodrum’da çalışan kişilerin işverenlere yüklediği ciddi bir masraf da söz konusu. Bu şekilde de talepler geliyor. Dolayısıyla bunların hepsini birleştirdiğimizde ‘Evet burada olmalı mı’ sorusunda olmalı düşüncesi ağır basıyor” dedi.

TOKİ’ ler Mumcular Milas Arasında Düşünülüyor…

Adalet ve Kalkınma Partisi Bodrum İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, yapılacak TOKİ konutlarının yarımada içinde düşülmediğini, bununla ilgili Mumcular ve hava limanı arasındaki alanı ön gördüklerini belirttiği konuşmasında söz konusu alandan bahsederken kesinlikle köyleri kastetmediğinin altını çizdi. Demiralp sözlerine şöyle devam etti “Yarım adanın içerisine düşünülen bir şey değil. Mumcular, merkezin daha dışında bir bölgedir. Mumcular derken köylerden bahsetmiyorum. Merkez ve yol güzergahı Milas’a doğru olan alandan bahsederek ben bu konuşmaları yapıyorum. Yanlış anlaşılmasın. Çünkü köylerin de öyle farklı dokusu var ki; tarım arazileri var, orada planlanan çok farklı şeyler var. Orası da değil. Yani söylemimin yanlış anlaşılmasını da istemiyorum açıkçası. “

“Sivil Toplum Kuruluşları İle Görüşmeler Yapacağız “.

Bodrum’da önceki yıllarda TOKİ tarafından Ortakent’e yapılması öngörülen çalışmadan vaz geçildiğini, buranın artık gündem dışı kaldığını dile getiren Çiğdem Demiralp “Yarım adanın içinde olacak diye algı yanılması var. 5-6 katlı binalar olacak diye baya hararetli günler yaşamıştık. Biz bunu biliyoruz. Ama buradaki amaç yarımadanın içerisinde değil, tam tersi Mumcular ya da hava limanından Mumcular’a kadar olan bölüm arasında TOKİ tarafından yapılacak konutlar. Biz de biliyoruz yarımadanın içerisinde olmaması gerektiğini, o yüzden Mumcular ve hava limanından Mumcular’a kadar olan kısımda bunların olması gerektiğinin daha doğru olacağını düşünüyoruz. Ama tabi bunu düşünürken elbette sivil toplum kuruşlarının da konu ile ilgili görüşlerini almak, onlarla da oturup bunun nerede ne şekilde yapılacağını tartışmak, istişare etmek bizim için de önemli. Yani şurasıdır, burasıdır demiyoruz ama bölge olarak oranın daha uygun olduğunu düşünüyoruz açıkçası. Muğla Mal Müdürlüğünden orada Hazine arazilerine ait yerlerin tespit edilmesini istedik. Yoksa tespit edilmiş, başlanmış bir proje mevcut değil. “ dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu