EkonomiGündemManşet

ŞOFÖRLER ERTELEME İSTİYOR

Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Vekili Hüsnü AltaçMuğla Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Koordinasyon Merkezi (UKOME)’nin, ticari taksilerde ve servis araçlarında almış olduğu yaş sınırlaması kararında verilen sürenin sonuna doğru gelinirken, Bodrumlu taksici esnafı sürenin uzatılması için kapı kapı dolaşıyor.

Ticari araçlarda yaş sınırlaması getiren, 2014 yılı Eylül ayında alınan ve 28 Şubat 2016’da sona ercek olan kararda süre uzatılmasına gidilmesi için toplanan şoförler bugün sabah saatlerinde Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odasını ziyaret etti.

Bodrum Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkan Vekili Hüsnü Altaç ile görüşen şoföerler, özellikle Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) Kanunnda yapması beklenen ve yüzde 40 varan indirimlerden faydalanabilmek için araçlardaki yaş sınırlaması süresinin uzatılması konusunda destek istediler.

Ziyarete katılan Nebi Cenikli isimli taksici sürenin iuzatılmasının kendileri için çok iyi olacağını ifade etti.

Merkez Taksi durağı esnafı Çetin Kaya ise ÖTV’de indirime gidilmesinin beklendiğini ve kendilerininde bundan faydalanmak istediklerini belirterk şöyle konuştu:
“İstabul Büyükşehir Belediyesi Haziran ayına kadar bu araç değişimi kararını uzattılar. Burada da aynı şey yapılabilir” dedi.

Başkan vekili Hüsnü Altaç, esnafın sıkıntısını dinleyerek destek olmak için ellerinden geleceklerini yapacaklarını söyledi. Altaç konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:
“Araç değişimleri için son tarih 28 Şubat fakat duyumlarımıza göre ÖTV’de indirime gidilecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi UKOME’nin 30 Haziran 2016’ya kadar bir ertelemesi var bununla ilgili. Bizde, şoför esnafımızın mağdur olmaması, araç alımlarında sıkıntıya düşmemesi için büyükşehir belediyemizden bu 28 Şubat’ta son olan sürecin 2016 yaz sezonu sonuna kadar ertelenmesini talep ediyoruz” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu