HayatManşet

18. Bodrum Uçurtma Festivali Yapıldı

 

“Bodrum’un en kalabalık halk organizasyonu” 18. Bodrum Uçurtma Festivali bağış rekoru kırdı.

Bodrum Kaymakamlığı, Muğla Büyükşehir Belediyesi, Bodrum Belediyesi, Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Bodrum Otelciler Derneği (BODER) ve Miyase&Serdar Karlıova Organizasyon işbirliği ile düzenlenen ve ana sponsoru Bodrum Çökertme Gazetesi olan “18.Uluslararası Bodrum Uçurtma Festivali” her yıl olduğu gibi bu sene de Anneler Günü’nde Bodrum Gümbet Değirmenler Mevkii’nde gerçekleşti.

Uçurtmalar, Turgutreis Zeyyad Mandalinci İlköğretim Okulu yararına satıldı

Turgutreis Zeyyad Mandalinci İlköğretim Okulu’na yardımın hedeflendiği bu yılki festivalde yine; Uçurtma satışlarından elde edilen gelirler “Engelsiz Eğitim İçin Engelleri Gökyüzünde Kaldıralım” sloganıyla Turgutreis Zeyyad Mandalinci İlköğretim Okulu için uçurtmalar Miyase Karlıova Organizasyon tarafından satın alındı ve bedelsiz olarak Turgutreis Zeyyad Mandalinci İlköğretim Okulu okul aile birliğine verildi. Satışlardan elde edilen tüm gelir (55.340 TL) okulun ilköğretim kısmındaki en önemli ihtiyaçları için okula bağışlandı.

Yine aynı gün kalıcı farkındalık sağlamak adına Turgutreis Zeyyad Mandalinci İlköğretim okulu pilot okul olarak “Bodrum Uçurtma Klübü” kuruldu ve “Slow Kite Fest&Day” organizasyon tarafından teşrifi yapılan özel bir stand da Kargıdan uçurtma yapımı gerçekleştirildi.

Ayrıca “18. Uluslararası Bodrum Uçurtma Festivali” öncesi Bodrum İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından verilen talimatla bu yıl ilk kez okullarda kargıdan uçurtma yapımı, festivalin bu seneki teması olan “su tasarrufu” konulu kompozisyon ve resim kategorilerinde yarışmalar yapıldı. Birincilere bisiklet hediye edildi. Yine en yüksek uçurtma, en yüksek çocuk uçurtma ve özel birey uçurtması dallarında da kazananlar da bisikletlerini sahnede törenle aldılar.

Eğitimde engelleri kaldırmayı hedefleyen Festivalde Türkiye’nin 15 yaşındaki Bodrumlu şair ve yazarı olan Sevinç Su Karlıova, şiir kitabını imzalayarak, kendi tasarımlarından oluşan Sesemi imzalı “Her Anne Kraliçedir” adlı Farkındalık T-shirt lerinden oluşan kapsül koleksiyon defilesi sundu.

Seyyal Taner ilk kez Bodrum’da sahneye çıktı

Türk pop müziğinin efsane ismi Seyyal Taner 18. Uluslararası Bodrum Uçurtma Festivali  kapsamında ilk kez sahneye çıktığı Bodrum’da büyük ilgi gördü. Sahnede adeta bir sevgi yumağı oluşturan her yaştan insan, şarkılarını hep bir ağızdan seslendirdi.

Yılın Annesine 10.000 TL

İnsanları dijital uyuşturulmanın bağlayıcılığından koparmanın panzehiri olan 18. Uluslararası Bodrum Uçurtma Festivali’nde bu yılda tüm çocuklar ve içindeki çocuğu yaşatan tüm büyükler rüzgara karşı mücadele ederek farkındalık bilinciyle öz değerleri koruyarak fark yarattılar.

Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit, Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri Özcan Kuşçu ve Ali Sungur, İlçe Milli Eğitim Müdürü Aslan Korkmaz, Turgutreis Zeyyad Mandalinci İlköğretim Müdürü Uğur Konday, Turizmci Sedat Balıkçı, Yılın Koruyucu Annesi Pınar Yazar, Festival Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Miyase Karlıova ve Efsane Türk Pop Müzik Sanatçısı Seyyal Taner hem geleneksel festival pastasını kestiler, hem de Yılın Annesi İmren Gürel ‘e hediyesi Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit tarafından verildi.

Törende konuşma yapan Bodrum Belediye Başkanı Tamer Mandalinci; Bodrumlu gençlere bisiklet yolları yapımı sözü verirken, kask takmalarını da önemle vurguladı. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın Annesi Gülser Aras’ın da “Onur Konuğu” olduğu festivalde Gülser Aras’ın elini öpen Başkan Mandalinci kendisinin şahsında tüm annelerin anneler gününü kutluyorum dedi.

“VER ELİNİ BODRUM” 

“18. Uluslararası Bodrum Uçurtma Festivali” Kapsamında halka açık birçok ücretsiz etkinlik ve gösteriler yanısıra; Festival çerçevesinde uçurtma atölyesi, uçurtma yarışması etkinlikleri, animasyon gösterileri, Dj performansları, palyaçolar, balonlar, tahta bacak, yerli ve yabancı topluluklardan dans gösterileri, çocuklara yüz boyama gibi sürpriz partiler de gerçekleştirildi.

Miyase&Serdar Karlıova Organizasyon yönetim kurulu başkanı Miyase Karlıova ise  “Biz bu festivaller ile insanlara hem mutluluğu taşıyoruz, hem de paylaşmanın ve iyiliğin, yardım etmenin sevincini tadıyoruz. Duyarlı Bodrumlular gönüllerini açarak bu yılda bir çok yardım yaptılar. Festival Bodrum merkez başta olmak üzere belde ve köyde yaşayan vatandaşlar da da coşku yaratıp, eğlendirdi. Çocuklarıyla uçurtma uçuran aileler, unutulmaz bir hafta sonu yaşandı. 18 yıldır Uluslararası Bodrum Uçurtma Festivallerinde binlerce kişinin yine ücretsiz dağıtılan tüm yiyecek içecek ikramları gönüllüler tarafından temin edildi, yerel lezzetlerin de ücretsiz olarak halkla buluştuğu festivalde keşkek, aşure, tavuklu pilav, helva, Osmanlı macunu ve daha birçok ikramdan yararlanan halk; “İşte Festival dediğin böyle olur, hem eğleniyoruz, hem de burada ailece gerçekten “Engelsiz Eğitim İçin Engelleri Gökyüzünde Kaldırarak” büyük bir kutlama yapıyoruz ve farkındalık yaşıyoruz” diyorlar dedi.

Sunumunu her sene olduğu gibi usta TV programcısı ve gazeteci Serdar Karlıova’nın yaptığı festival kapsamında Anneler Günü’nün kutlanması nedeniyle, çocuk, genç, yaşlı birçok kişi mikrofona gelerek annelerine seslendi ve anneler gününü kutladı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu