ÇevreManşet

Bodrum Su Çalışma Grubu MUSKİ ile Görüştü

 

Bodrum Kent Konseyi Su Çalışma Grubu ile MUSKİ’de bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıya MUSKİ Gn. Md. Yılmaz Şengün, Gn. Md. Yrd. Ali Tekkaya, İçme Suyu Dairesi Başkanı Barış Ziya Cengiz, Plan Proje Yatırım ve İnşaat Dairesi Başkanı Cem Yaşar, BKK | Su Çalışma Grubu heyetinde Gürol İnan, Vahap Samanlı, Hasan Paçal, Akdoğan Özgezgin ve Av.İzzet Kayahanlı katıldı.

Heyet su ve atıksu planlama ihtiyacı, sık sık patlayan DSİ İsale hattı, kayıp kaçak oranının düşürülmesi, barajların doluluk oranları ve su arzı, Ekinambarı suyu, denizden arıtma, atıksu geri kazanımı başlıklarında kısaca görüşlerini aktardıktan sonra her bir başlık üzerinde müzakereler yapıldı.

MUSKİ yetkilileri tarafından Muğla su ve atıksu master planı çalışmalarına başlanacağı, önceki yıllarda Bodrum şebekesi için yapılan mühendislik çalışmalarının tekrar ele alındığı, su şebekesinin tamamı üzerinde gerekli yerlerde düktil font borularla hattın yenilendiği, basınç kontrolü konusunda tedbirler alınarak arızaların minimuma indirilmesinin planlandığı, 2018’de raporlanan %69 kayıp kaçak oranının %33,3 seviyelerine çekildiği, talebimiz üzerine bu verileri içeren su dengesi tablosunun ve İçme Suyu Temin Edilen Suların Kalitesi ve Arıtılması Hakkında Yönetmelik uyarınca yüze yakın noktada periyodik yapılan analizlerin kamuoyu ile web sitesinde paylaşılacağı, su arzı konusunda mevcut Geyik, Mumcular, Akgedik Barajları, Çamköy, Mumcular, Ağaçlıhöyük, Sazköy ve yarımadanın 107 noktasındaki kuyulara ilave olarak Ekinambarı suyuna karışan 3.000 Litre/sn kapasiteli bir su kaynağı ile ilgili etütlerin devam ettiği, bu imkan yaratılırsa su arzı konusunda bir sıkıntı kalmayacağı, günlük 10.000 m3 denizden arıtma tesisi için proje ve fizibilite çalışmalarının yapıldığı ve yarımadanın ihtiyacının bir kısmının atıksu geri kazanımı ile sağlanacağı ifade edildi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu