DünyaManşetSpor

Denizin Kızları Avrupa Kupası İçin İtalya’da

SSV Brixen Sudtirol takımı ile karşılaşacaklar

 

Avrupa Hentbol Federasyonu (EHF) tarafından düzenlenen 2023-2024 sezonu Kadınlar Avrupa Kupası karşılaşmaları için eylül ayında Portekiz’in ADA Sao Pedro do Sul takımı ile yaptığı her iki karşılaşma sonunda bir üst tura kalan Armada Praxis Yalıkavak, kupaya giden yolda İtalya’nın SSV Brixen Sudtirol takımı ile ilk karşılaşmasını 11 Kasım Cumartesi günü saat 19:00’da gerçekleştirecek.

Lig maçları ve Avrupa kupası maçları kapsamında 8 günde 3 karşılaşma gerçekleştirecek olan Denizin Kızları, yoğun bir antrenman temposu ardından, geçtiğimiz gün İtalya’nın Brixen şehrine hareket etti.

Maç öncesi bir açıklama yapan Armada Praxis Yalıkavak Spor Kulübü Başkanı Mehmet Esen, Avrupa Kupası için zorlu bir mücadelenin kendilerini beklediğini söyledi. Mehmet Esen yaptığı açıklamada şunları söyledi;

“Avrupa kupasında zorlu bir maça çıkacağız. İtalya liginin lideri ve formda takımı Brixen karşısında Bodrum’da oynanacak olan rövanşa avantajlı skorla çıkmak istiyoruz. Rakibimiz italya liginde lider olsa da, bizler de teknik kadromuza ve sporcularımıza güveniyoruz. Bodrum’u ve ülkemizi en iyi şekilde temsil edeceğiz. Binnaz Karakaya’da oynanacak olan ikinci maçta, tüm sporseverleri Denizin Kızları’na destek olmaya davet ediyoruz.”

Kulüp as başkanı Selim Yıldız da Brixen’den gururla döneceklerini söyledi. Yıldız; “Şimdiye kadar kızlarımız hep bize gurur yaşattı.  Bixen karşısında yine Bodrum’a gurur yaşatacaklardır. Buna inanıyorum. Turu geçen tarafın Armada Praxis Yalıkavak Spor olması ümidiyle takımımıza başarılar diliyorum.” Dedi.

Kendilerini oldukça zor bir haftanın beklediğini belirten Antrenör Kıvanç Özcan, 8 haftada 3 karşılaşma oynayacaklarını, daha önce de takım olarak Avrua Kupalarında bu yollardan geçtiklerini ve yine aynı şekilde daha iyi sonuçlar almalarının mümkün olduğunu dile getirdi.

Antrenör Kıvanç Özcan’ın açıklaması da şu şekilde;

“Avrupa kupası üçüncü tur maçı için yarın İtalya ya gidiyoruz. Hazırlıklarımızı maç için tamamlıyoruz, Rakibimiz İtalya şampiyonu. O nedenle kolay bir maç olmayacak. Tek hedefimiz oradan iyi bir sonuçla dönüp 19 Kasımda kendi evimizde oynayacağımız maça avantajlı olarak gelmek.

Bu şekilde bu kupada son 16 takım arasında olmak istiyoruz. Oyuncularımıza güveniyoruz. Onlar böyle maçları oynamaya alışkın, Umarım her şey istediğimiz gibi geçer. Hem 14 Kasım’da kendi evimizde oynayacağımız Bursa BBSK lig maçında hem de Brixen ile 19 Kasım da oynayacağımız rövanş maçında, tüm Bodrumluları bizleri desteklemek için salonda olmalarını bekliyoruz.”

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu