GündemManşet

Başkan Aras’tan Cumhuriyetin 100. Yılı Mesajı

Başkan Aras:"İlelebet Cumhuriyet"

 

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Cumhuriyetin 100. Yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

29 Ekim 1923 günü ilan edilen Cumhuriyetin, Türk Milletini bir arada tutan yüksek bir ideal olduğunu ifade eden Başkan Aras mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Cumhuriyet, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde bağımsızlık, hak, hukuk ve adalet ruhuyla kurulmuştur. Bir uygarlık projesi olan Cumhuriyet özgürlüğün, bilimin ve aklın taşıyıcısı; ulus egemenliğinin teminatıdır. O sadece bir yönetim şekli değil, çağdaşlaşmanın, modernleşmenin, geleceğin, aydınlığın temsilcisi ve bizi birbirimize bağlayan, bizi bir arada tutan bir idealdir.

Milli Mücadele döneminde Erzurum Kongresi’nde zaferden sonra hükümet şeklinin Cumhuriyet olacağını müjdeleyen Mustafa Kemal, Anadolu topraklarının bağımsızlığı ile milletin birlik ve beraberliğini sağlamak için 29 Ekim 1923 tarihinde Cumhuriyeti ilan etti.

“Sonsuza kadar sürecek aydınlık bir gelecek yaratıldı”

Demokratik ve çağdaş bir yönetim şekli olan Cumhuriyet ile sosyal ve ekonomik yaşamda büyük yenilikler oldu.  Sanayi, bilim ve eğitim gibi alanlarda kalkınmalar yaşandı.

Özünde laiklik olan Cumhuriyetin ilanından sonra Atatürk’ün önderliğinde harf devriminden köy okulları ile köy enstitülerine, sağlık alanında yatırımlardan tarımsal atılımlara, fabrikalardan Sümerbank’ların açılmasına kadar toplumda yaşanacak olan köklü dönüşümlerin temelleri atılmıştır. Bunların yanında Medeni Kanun’un kabulüyle kadınlara hakları verilmiş, yüzyıllık tarihsel ve kültürel miras ile sonsuza kadar sürecek aydınlık bir gelecek yaratılmıştır.

“Cumhuriyetin temelinde hep ‘umut’ vardı”

Cumhuriyet ile birlikte hem bağımsızlığımızı hem de milli egemenliğimizi kazandık. Tüm bunlar gerçekleşirken Cumhuriyetin temelinde hep “umut” vardı. Bu umudun kaynağı ise gençlikti.

Cumhuriyetin 100. yılında da zihinlere, kalplere ve geleceğe dair umut tohumları ekiliyor. Bilim, spor ve sanatın her alanında gençlerimiz bu tohumları filizlendiriyor, Cumhuriyeti sonsuzluğa taşıyorlar.

Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve devam ettirecek sizsiniz.” sözüyle de gençliğe olan inancını belirtiyor. 100 yıllık geçmişe bakıldığında Mustafa Kemal Atatürk’ün sözlerinde ne kadar haklı olduğunu görüyoruz. Gençlerimiz her zaman ve her koşulda Cumhuriyeti korudu ve korumaya devam edecek.

Her zaman ve her yerde Cumhuriyeti yücelteceğiz”

Atatürk’ün “En büyük eserimdir” diyerek bize emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti’ni ilelebet yaşatmak için tüm gücümüzle çalışmaya ve açtığı yolda her daim yürümeye devam edeceğiz. Yüreğimizde vatan sevgisi, akımızda Ata’mızın ilke ve inkılaplarının ışığıyla 100 yıl önce yakılan Cumhuriyet ateşini sonsuza dek taşıyacağız. Ülkemizin aynı Ata’mızın gözleri gibi masmavi suları, ayak bastığı topraklarından istikbalin sonsuzluğa uzandığı gökyüzüne kadar, her zaman ve her yerde Cumhuriyeti yücelteceğiz.

“Cumhuriyetimizin 100. yıl ruhunu denizde, karada ve havada büyük bir coşku ile yaşadık.”

Cumhuriyet ruhunu tekrar ve daha güçlü bir şekilde yaşamak için 100. Yıla özel 10 gün boyunca süren kutlama programı düzenleyerek Bodrum halkıyla bir araya geldik.

Bodrum Cup’la başlayan 100. yıl kutlama etkinlikleri spor müsabakaları, turnuvalar, tiyatro oyunları, belgesel ve film gösterimi, söyleşiler ile konserlerle devam etti.

Kumbahçe Meydanı’nda 100 dansçı ile oynadığımız “çökertme” oyununun ardından “Gökyüzünün Sarsılmaz Gücü” Solo Türk, havadaki kahramanlarımız Bodrum semalarında yer aldı. Cumhuriyetimizin 100. yıl ruhunu denizde, karada ve havada büyük bir coşku ile yaşadık.

“Yaşasın Cumhuriyet!”

29 Ekim akşamı gerçekleştireceğimiz fener alayları ile Cumhuriyet ateşini taşımaya devam edeceğiz. Ardından eş zamanlı olarak Belediye Meydanı ve Turgutreis Atatürk Meydanı’ndaki konserlerle unutulmaz anlar paylaşacağız. Tüm vatandaşlarımızı ellerinde ay yıldızlı bayraklar ile meydanlara “Yaşasın Cumhuriyet!” demeye davet ediyorum.

Atatürk’ün önderliği ve Türk Milletinin yüksek fedakarlığıyla kurulan Cumhuriyetimizin 100. yılını yürekten kutluyor, Cumhuriyeti bize miras bırakan başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e, yol arkadaşlarına ve Türk Milleti’ne şükranlarımı sunuyorum.

İlelebet Cumhuriyet! “

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu