AsayişÇevreManşetVideo Galeri

Yıldırım Yangınlarına Müdahale

36 Yıldırım Yangını Büyümeden Söndürüldü

 

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü sorumluluk alanı içinde bir günde 36 adet yıldırım yangını meydana geldi

Güney Ege de son günlerde etkili olan gök gürültülü sağanak yağışlar beraberinde yıldırım yangınlarını getirdi.
Eylül ayıyla birlikte Muğla orman bölge müdürlüğü sorumluluk alanında kısım kısım yağışlar etkili oldu yıldırım kaynaklı yangınların en çok meydana geldiği gün 4 Eylül pazartesi günü oldu. Başta Marmaris olmak üzere bölgede çok sayıda yıldırım kaynaklı yangın çıktı. Muğla Orman Bölge Müdürü Salim Karabulut, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda;

“04.09.2023 Tarihinde Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde, Ormanın Kahramanları 36 adet yıldırım kaynaklı yangına müdahale edip söndürdü. Ellerinize sağlık.” ifadesini kullandı.

36 yıldırım yangının 9 adedi Marmaris ve civarında meydana geldi.

Yıldırım yangınlarına Muğla Orman Bölge Müdürlüğü emrinde görevli hava ve kara ekipleri müdahale ederek büyümeden söndürdü. Bazı sahile yakın bölgelerde karadan ulaşımın olmadığı noktalarda meydana gelen yıldırım yangınlarına deniz üzerinden teknelerle ulaşılarak müdahale edildi.

Son olarak Muğla Orman Bölge Müdürlüğünde uzun yıllar ortalamasına göre yılda çıkan orman yangınlarının yüzde 30 u yıldırım kaynaklı olarak kayıtlara geçiyor. Bu yangınlar genelde büyümeden tek noktada müdahale edilip söndürülüyor. Karadan ulaşımın olmadığı zirve ve sarp noktalarda meydana gelen yıldırım yangınlarına hava araçları ile müdahale ediliyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu