ManşetSpor

Maç Kuraları Çekildi

Hedef Avrupa

 

2023-2024 Sezonu Türkiye Sigorta Basketbol süper Ligi kuraları çekildi.  Ligi’nin yeni ekiplerinden Çağdaş Bodrum Spor çektiği kurada ilk hafta deplasmanda Fenerbahçe Beko ile oynayacak. İkinci hafta Anadolu Efes ‘i ağırlamaya hazırlanan Bodrum’un takımı müsabakayı hangi salonda gerçekleştireceklerini ve rakibini nerede ağırlayacaklarının bilgisinin henüz kendilerine iletilmediği için endişeli bir bekleyiş içerisinde.

Kurulduğu tarihten itibaren 20 aylık kısa bir sürede TB2L’den BSL’ye yükselme başarısı göstererek, Türkiye’nin en büyüklerini Bodrum’da ağırlamaya hazırlanan Bodrum’un Takımı’nın, Bodrum’da geçtiğimiz sezon tadilatını gerçekleştirerek seyircisiyle birlikte şampiyonluğu kucakladığı salonun akıbeti halen belli değil. Çağdaş Bodrum Spor Yönetiminden oyuncularına kadar endişeli bir bekleyiş devam ederken, seyircisine hem süperlig, hem de hedefi olan Avrupa maçları heyecanını yaşatmak isteyen Bodrum’un Takımı’nın kendi sahasında oynayacağı karşılaşmalar hakkında federasyonun sessiz kalması bu endişeyi daha da arttırıyor.

Geçtiğimiz haftalarda taraftar grupları içerisinde başlayan ve tüm Bodrum’lu spor severlerin sosyal medya üzerinden verdiği tepkiye rağmen sessiz kalan Türkiye Basketbol Federasyonu, geçtiğimiz gün tüm maç fikstürünün belirlenmesine rağmen hala Bodrum’un Takımı’nın oynayacağı salon hakkında net bir açıklamada bulunmadı.

Kurulduğu günden sonra 2 sezonda üst üste 2 şampiyonlukla Süper Lig’e çıkmayı başarmış, Bodrum gibi marka değeri olan bir ilçenin Süper Lig’e yükselme başarısı göstermiş tek basketbol takımının, İç saha maçlarını nerede oynayacaklarının belirsizliği Çağdaş Bodrum Spor taraftarını, sporcularını ve yöneticilerini oldukça zor duruma düşürüyor.

Basketbol gibi sevilen bir sporu sadece Türkiye’de değil, Avrupa’da da oynamak ve Türkiye’yi temsil etmek istediklerini vurgulayan Dağlarca Çağlar, “Biz 20 ay önce bu yola başladık ve kulübümüzü kurduk. 20 ayda geldiğimiz nokta NBA takımlarının bile imreneceği başarı öyküsü diyebilirim.

Parkeye her çıktığımızda büyük mücadele içine girdik, derdimiz sadece skor değil kaliteli bir oyuna ve alın teri ile alınan skora imza atmaktı. Bunu tek başımıza başarmadık. İki sezondur bize destek veren koca yürekli Çağdaş Bodrum Spor taraftarı parkede her zaman yanımızda idi. Biz bunu, Bodrum’da bize gönül veren, inanan, destekleyen ve sorgusuz sualsiz her maçımızda yanımızda olan Bodrumlu basketbol severler ile başardık. Şimdi taraftarımızın Türkiye’nin devleriyle oynayacağımızı maçlarımızı da yine kendi salonumuzda izlemesini istiyoruz, çünkü bunu hak ettiler”. Dedi.

Konuyla ilgili olarak Basketbol Federasyonu ile defalarca görüştüklerini belirten Çağdaş Bodrum Spor Kulüp Başkanı Dağlarca Çağlar, “Basketbol Federasyonumuzun bize anlayış göstermesini bir kez daha rica ediyoruz. Bugün netlik kazanan maç takvimimiz ile belirsiz olan

iç saha maçlarını Bodrum’da oynamak istediğimizi, bunu tüm Bodrum Halkı adına yenileyerek belirtmek istiyorum. Diğer Süper Lig takımları da bizi bu konuda bizi destekliyor. Talebimize olumlu yanıtı bir an önce bekliyoruz” dedi.

 

 

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu