EğitimManşetTurizm

Öğrencilere Deniz Turizmi ve Liman Tanıtımı Yapıldı

Bodrum Cruise Port’ta Sosyal Sorumluluk Projesi

 

Dünyanın en büyük kruvaziyer liman işletmecisi Global Ports Holding bünyesinde yer alan ve 350 metreye kadar gemi yanaşmasına imkan veren Bodrum Cruise Port, 31 Mayıs 2023 Çarşamba günü Merkez Turgutreis Ortaokulu’nda okuyan 30 öğrenciye limanın tanıtımını yaparak, kruvaziyer turizmi, denizcilik ve denizlerin korunması konulu bir sosyal sorumluluk projesi başlattı.

Türkiye’nin önde gelen turizm ve kruvaziyer destinasyonlarından biri olan Bodrum, her geçen yıl yeni gemi bağlantıları ve artmakta olan gemi sayısı ile dikkat çekiyor. Denizcilik sektörünün önde gelen paydaşlarından biri olarak, denizcilik, kruvaziyer turizmi ve denizlerin korunması konusunda önemli bilgileri gelecek nesile aktarmayı hedefleyen Bodrum Cruise Port 31 Mayıs 2023 Çarşamba günü bir sosyal sorumluluk projesinin ilkini Merkez Turgutreis Orta Okulu’nun 30 öğrencisi ile gerçekleştirdi.

Özellikle iki büyük geminin limanda bulunduğu güne denk getirilerek düzenlenen etkinlikte, öğrenciler 277 metrelik Resilient Lady ve 180 metrelik Seabourn Encore gemisini yakından görme fırsatı buldu. Bodrum Cruise Port Kılavuz Kaptanı Barış Bayrak ve Ticari ve Kurumsal İşler Şefi Burçak Karademir’in anlatımıyla 2 saat boyunca öğrenciler liman içerisinde bilgilendirildikten sonra, Denizleri ve Çevreyi Koruma, sürüdürülebilir bir dünya hakkında Deniz Temiz Derneği Turmepa’nın çizgi filmleri izlettirildi.

Soru cevap bölümüyle tamamlanan etkinliğin, yeni okul döneminde de devam etmesi planlanıyor. Çocuklar için oldukça etkileyici olan bu liman deneyimi için, Bodrum Cruise Port İşletme Müdürü Erkan Öztunalı, “Daha fazla öğrenciye ulaşıp, denizciliği tanıtarak sevdirmeyi, denizleri korumak için dikkat edilmesi gerekenleri, liman işleyişini ve denizciliğe bağlı meslekleri tanıtmak istiyoruz. Bir çocuğun bile kalbine dokunsak, Türkiye ve Bodrum için, geleceğimiz için kazançtır” ifadesinde bulundu

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu