ÇevreGündemManşet

YOL KENARINDA BULUNMUŞTU…

Bodrum-Yalıkavak Karayolu kenarında bulunan yetişkin iguana artık Kocaeli Büyükşehir Belediyesine ait Ormanya Doğal Yaşam Parkı’ndaki yeni yuvasında.

Torba Mahallesi bir ay önce vatandaşlar tarafından bulunan yaklaşık 1 metre boyundaki iguana, Torba Geçici Hayvan Barınağındaki tedavisinin ardından Muğla Doğa Koruma ve Milli Parklar ekiplerine teslim edilmişti.

Burada İguana için yuva arayışlarına giren yetkililer Kocaeli Büyükşşehir Belediyesi ile irtibata geçti. Muğla Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüünden teslim alınarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’ne ait Karatepe’de bulunan Doğal Yaşam Parkı Ormanya’daki yeni yuvasına getirildi.

Evde bakıldığı daha sonra dışarıya terk edildiği tahmin edilen iguanaya Ormanya’da bulunan Yaban Hayatı Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’nde veteriner hekimlerce sağlık kontrolleri yapıldı.

1 haftayı aşkın bir süredir dışarıda yaşamını sürdürdüğü düşünülen iguananın, vitamin ve mineral takviyesi ile durumu sağlıklı hale getirildi. Karantina sürecinin bitmesi ile iguana yeni yaşam alanına yerleştirildi.

Çocuk hayvanat bahçesinde özel bir alan hazırlanan iguana için gerekli tüm çalışmalar yapıldı. Alanın altına kum serilerek dekoratif bitkilerle süslendi. Yaşamını 26 derecede sürdürebilen iguana için yerden ısıtma ve ısı lambalarından destek alınıyor.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu