GündemManşetSpor

SPİN AVCILARI İLK KEZ YARIŞTI

spin4Bodrum’da sosyal medyada grup oluşturarak yaptıkları kıyı temizliği ile adını duyuran Spin Avcıları, Gündoğan’da 1. Bodrum Spin Avcıları Spin yarışması düzenledi.

Bodrum Spin Avcıları, 12 Şubat Pazar günü Gündoğan koyunda bir yarış düzenledi. Sportif balıkçılığı özendirmek amacıyla düzenlenen yarışmaya Bodrumlu balıkçıların yanı sıra İstanbul ve İzmir’den amatör balıkçılar da katıldı.

Sosyal medyada bir araya gelen Spin Avcıları grubu, geçtiğimiz günlerde düzenledikleri Kıyı Temizliği etkinliğinin ardından bu kez bir yarışmada bir araya geldi. Yaklaşık 120 balıkçının katıldığı yarışma, Gündoğan koyunda sabah saat 6’da başladı. Ana teması yakala-bırak olan at-çek yarışmasında 32 balık yakalayan yarışmacılar, balıkları denize geri bıraktılar.

Fırtınalı ve soğuk havaya rağmen yarışan balıkçılar saat 14.00’e kadar kıyasıya mücadele etti. Yarışma saat 14.00’te sona erdi. Bodrum’daki bazı yerel işletmelerin de sponsor olduğu yarışmada daha sonra değerlendirmeye geçildi.

Spin Avcıları Grubunun sözcüsü Ali Üzer, Bodrum’da sportif balıkçılığı özendirmek ve balık tutkunlarını bir araya getirmek adına ilkini düzenledikleri yarışmaya Bodrum Belediyesi ile yerel işletmelerin de katkıda bulunmasından büyük mutluluk duyduklarını belirterek “Uzun zamandır bu yarışmanın hayalini kuruyorduk. Bugün Bodrum’da hava deyim yerindeyse tam balık havasıydı. Hakemlerimiz, yarış boyunca arkadaşlarımızın yakaladığı balıkları kayıt altına aldı. Zaman zaman hava şartları nedeniyle yakalanan balıkları geri salmak için yetişmekte zorlandılar. Amacımız  sportif ve amatör bir hobi olan at-çek  avcılığını genç kardeşlerimize aşılamak  ve  sürdürülebilir avcılığı da özendirmekti. Güzel bir organizasyon oldu. Bodrum dışından dostlarımızın katılımı da bizleri ayrıca sevindirdi” diye konuştu.

Adem Karadaş’ın birinci olduğu yarışmada ödüller şöyle sıralandı:

 

En Genç  Yarışmacı ödülü : Bayram Oktay

Kadın Spinci ödülü : Ayfer Billör Göktekin

Yakala –Bırak  özel  ödülü  :İbrahim Çalışkan  (50 cm Levrek)

Yarışma Birincisi : Adem Karadaş

İkincilik ödülü: Hakan Yuvanç ve Özkan Birol

Üçüncülük ödülü: Efe İşlekel

Onur Konca, Ali Üzer , Ercan Tosun Göktekin , Melih Danacı , Ali Erdoğan ve Nevzat Kanberoğlu da yarışmada elde ettikleri başarıyla göz doldurdu.

Bodrum Belediyesi’nin de destek verdiği Spin Avcılığı yarışmasına Nokta Harita, Çılgın Balık Av Market sahibi Ufuk Yakar ve Hüseyin Demirkıran, Orman Balıkçılık’tan Mehmet Orman, Ortakent Avcılık’tan Ahmet Öztaş, Derin Avcılık’tan Kadir Coşar, Reis Balıkçlık’tan İsmail Mantar, Yakamozsub Bodrum Frederıck Loıseau Audırac, Mer Balıkçılık Erol Soytürk, Grafikevim’den Tolga Şimşek sponsorluk desteği verdi.

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu