ÇevreManşet

Bodrum Leleg Yolu’nda 100. Yıl Yürüyüşü

“Her Yol Cumhuriyete Çıkar” vurgusu yapıldı

 

Bodrum Ticaret Odası (BODTO) Cumhuriyet’in 100. Yıl Etkinlikleri kapsamında Bodrum Leleg Yolu yürüyüşü düzenledi. 22 Ekim Pazar günü 6 km’lik Turgutreis parkurunda gerçekleşen yürüyüş ile Bodrum’un doğal güzellikleri gözler önüne serildi. Turgutreis tepelerinden geçen ve eşsiz manzaralar sunan rota halkın büyük beğenisini topladı.

Yürüyüşe başta Bodrum Kaymakamı Mustafa Çit olmak üzere Bodrum İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Gökhan Kurgan, BODTO Meclis Başkanı İlhan Ersan, BODTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Serdar Kocadon, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya, Yönetim Kurulu Üyesi Arif Ceylan Satı, Meclis Üyeleri Toros Demirdöven, Murat Pahna, BODTO 5 Nolu Komite Başkanı Yasemin Akpınar, AKUT Bodrum Ekip Üyesi/BODTO 2 Nolu Meslek Komite Başkanı Sertaç Eyibilir, Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti Başkanı/BODTO Meclis Üyesi İzzet Göksel Esen, İMEAK DTO
Bodrum Şube Başkanı Orhan Dinç, Bodrum Şoförler Odası Başkanı Hasan Kablı, Leleg Dağcılık İhtisas Kulübü (LEDAK) Başkanı Burhan Yusuf Taş, AKUT Ekip Lideri Şeyda Yücel, Herodot 3. Yaş Akademisi Üyeleri, Bodrumlu Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ve doğaseverler katıldı.

Yürüyüşün ardından halka seslenen Başkan Kocadon etkinliğe katılan ve destek veren herkese teşekkürlerini sunarak katılım sertifikalarını dağıttı. BODTO Başkanı “Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti Cumhuriyetimiz 100 yaşında. Bu hepimiz için çok gurur verici. Biz de bu gurura başarılı projelerimizden biri olan Bodrum Leleg Yolu’nu yürüyerek ortak olmak istedik. ‘Her yol Cumhuriyete çıkar.’ diyerek 2016 yılında açtığımız 185 km’lik Bodrum Leleg Yolumuzun Bayraklı Tepe’den geçen etabını yürüdük.” dedi. Yürüyüş süresince güvenlik önlemleri alan AKUT Bodrum ekibine de özel teşekkürlerini sunan Kocadon çok güzel geri bildirimler aldıklarını ve Leleg Yolu yürüyüşlerini daha sık organize edeceklerinin sözünü verdi.

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İbrahim Akkaya ise Cumhuriyet’in 100. Yılını büyük bir coşku ile karşıladıklarını belirterek “Bodrum Leleg Yolu hepimiz için çok değerli bir rota. Bu eşsiz rotaya hep birlikte sahip çıkarak onu koruyup gelecek nesillere aktarmalı ve yaşatmalıyız.” şeklinde konuştu.

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu