ÇevreGündemManşet

Başkan Aras Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu…

Soruşturma Talebi Bakanlıkta

 

Bodrum’un Göl Mahallesi Cennet Koyu yakınlarındaki projesinin inşaat ruhsatı Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın oluruyla iptal edilen Cengiz İnşaat, Başkan Aras hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcılığın İçişleri Bakanlığı’ndan soruşturma izni istediği öğrenildi.

Bodrum Belediyesi tarafından Gölköy Mahallesi’ndeki Gökburun’da Cengiz İnşaat’a ait 180 dönümlük alandaki tartışmalı proje ile ilgili inşaat ruhsatlarının iptal edilmesinin ardından, ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıklayan Cengiz İnşaat AŞ, vakit kaybetmeden hukuki süreci başlattı. Kent Haber’in güvenilir kaynaklardan edindiği bilgilere göre, Bodrum Belediye Başkanı Amet Aras hakkında suç duyrusunda bulunan şirketin talebini inceleyen savcılık, İçişleri Bakanlığı’ndan soruşturma izni verilmesi için talepte bulundu.

Geçen Cumartesi günü konu ile ilgili açıklama yapan Aras, bahse konu yer ile ilgili özelleştirmenin iptali için açılan dava ve buna istinaden Danıştay tarafından alınan iptal kararını hatırlatarak, Aralık ayında verdikleri inşaat ruhsatını iptal ettiklerini duyurmuştu.

12 Aralık 2022 tarihinde düzenlenen 60 adet ruhsatın iptal edilmesinin ardından, Cengiz İnşaat’tan zehir zemberek bir açıklama yapılarak “Bodrum Belediye Başkanı, aldığı bu karar ile mevzuata açıkça aykırı davranmış olup, bu hukuka aykırı işleme karşı derhâl yasal yollara başvurulacak ve ilgililer hakkında suç duyurusunda bulunulacaktır.” denilmişti.

Bakanlığın soruşturma izni vermesi durumunda Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras hakkında konu ile ilgili soruşturma başlatılacak.

Kaynak:kenttv.net

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu