HayatManşet

Kış Günü Evsiz Kaldılar

Yandaki İnşaat Yıkıma Neden Oldu İddiası

 

Milas’ta bulunan bir ev, iddiaya göre bitişiğinde bulunan inşaat çalışmasının ve yağışların etkisiyle göçtü. Evin yıkılışı esnasında içeride bulunan aile, büyük korku yaşadı. Evlerinin yıkılmasının ardından eve giriş yasaklanınca, tüm aile kış günü sokakta kaldı.

Burgaz Mahallesi Dede Sokak’ta bulunan bir ev, 30 Kasım 2022 Çarşamba günü akşam saatlerinde yıkıldı. Banyo ve iki odanın toprak altında kaldığı felakette, aile fertleri evin içerisinde olmasına rağmen şans eseri zarar görmedi.  Eşi ve iki çocuğu ile sokakta kalan ev sahibi Şenol Sarıkaya; “Bu inşaat başlayalı 3 ay oldu. Temeli 12 metre kazıp, duvara sıfır yaptılar. 2 ay önce müteahhite söyledim ki, buraya istinat duvarı yapın yoksa toprak kayar diye. 1 hafta içerisinde yapacağız dediler ama gelen giden olmadı. Zaten ev yıkılma belirtileri göstermişti. Ev yıkıldığı esnada bu belirtileri göstermek için müteahhiti çağırmıştım, onunla birlikteyken bir anda balkon, banyo ve iki oda yerle bir oldu. Allah’tan kendimizi evin dışına atabildik” dedi.

Ev yıkıldıktan sonra olay yerine gelen emniyet güçleri tedbiren eve girmeyi yasaklayınca, aile evin avlusunda yatıp kalkmak zorunda kaldı. Milas Belediyesine gidip ev için yardım isteyen Sarıkaya, evin yapılacağı konusunda söz almasına rağmen, endişesini dile getirerek;“ Dün Milas Belediyesine gittim sağ olsunlar çok yardımcı oldular. Onların olaydan haberi yokmuş. Kimsenin yaşamadığı bir ev yıkıldı denmiş. Benden dinleyince olayı, hemen müteahhiti çağırıp, evi onarmasını söylediler. Evin yıkılan duvarlarını ve zemini yeniden yapacak, fakat evin birçok yerinde çatlaklar meydana geldi. O çatlaklar sıva ile düzelmez. Ben ailemin tehlikede olmasını istemiyorum. Eşim kalp hastası 2 kız çocuğum var. Onların sağlığını düşünmem gerekiyor. Gerekli olan neyse onun yapılmasını istiyorum” ifadelerini kullandı.

Zorlu kış günlerinde evlerinin yıkılmasının kendisini çok zorladığını belirten Sarıkaya; “Eşim kalp hastası, gelişim çağında okula gitmesi gereken kızlarım var. Şu an ailecek çok zor durumdayız. Cebimde sadece 10 lira var. Yetkililerden yardım bekliyoruz” diyerek yetkililere seslendi.

 

Kaynak: habermilas.com

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu