GündemManşetSiyaset

ÖMER ÖZMEN: HİZMETLERİMİZİ SORGULAYACAK SON KURUM CHP’DİR…

AK Parti Hükümetimizin Bodrum Yarımadasında devam eden yatırımlarına istinaden CHP’nin yaptığı talihsiz açıklama, Bodrum kamuoyuna yanlış bilgi vermekten öteye geçmez diyen Ömer Özmen, “Bodrum’u yaklaşık 25 yıldır yönetip, bugüne kadar taş üstüne taş koymayan CHP’nin bu açıklamaları bizleri gülümsetmekten öteye geçmiyor.” Dedi.

AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Ömer Özmen, yinede kamuoyunun yanlış ve eksik bilgilendirilmesini ortadan kaldırmak için bazı açıklamaları yapmak ihtiyaç olmuştur diyerek, “CHP’nin basın açıklamasındaki tek doğru bilgilendirmesi yolun 7 km olduğudur. Bu 7 km’nin 1.4 km’lik bölümü duble yol olarak tamamlanmıştır. Tünel olan bölümünde 40’ın üzerinde şahıslara ait parselle ilgili kamulaştırma davaları devam ediyor. Bu güne kadar az sayıda dava sonuçlanmıştır. Dava devam ederken ilgili parsellerin sahiplerinden muafakatname alma konusunda görüşmeler yapılmıştır. İzin alınamayan vatandaşlardan dolayı dava sonuçları beklenmektedir.” Dedi.

Özmen, 1.4 km’lik bölümün dışında kalan yol içinde Bodrum Belediyesine atıfta bulunarak “Bodrum Belediyesi ilgili yol için yapması gereken imar değişikliği tamamlanmadığından, maalesef ki Karayolları Genel Müdürlüğü işini yapamaz haldedir. Karayollarından kaynaklanan herhangi bekleyiş söz konusu değildir.” Dedi.

Bodrum Devlet Hastanesi için ilk kazmanın Ocak 2017 Tarihinde vurulduğuna dikkat çeken Özmen “Devlet Hastanesi inşaatının durması söz konusu değildir. Şantiyede çalışmalar devam etmekle birlikte, teknik şartname koşulları paralelinde iş devam ediyor. Bu süre aşılırsa ihale kanunu dahilin de cezai maddeleri bellidir. Biz işin takipçisiyiz. Bakanlığımızdan kaynaklanan bir gecikme yoktur.” diyerek, “Geçen hafta Sağlık Bakanlığı’nda İl Sağlık Müdürümüz ve Bodrum Devlet Hastanesi Başhekimimizin katılımıyla yapılan toplantıda, yaklaşık 12 Milyon liralık malzeme alımı planlaması yapılmıştır. Ödenek sıkıntısı söz konusu değildir.” İfadelerinde bulundu.

Başkan Özmen diğer yandan yaklaşık bir ay önce yeni Bodrum Devlet Hastanesinin otopark ihtiyacına istinaden, Orman Bakanlığından 7 dönüm arazi tahsisinin yapıldığına dikkat çekerek, “Bu tahsisle 221 araçlık ilave otopark alanı oluşturularak projeye eklenmiştir. Bu ilave 7 dönüm ile yeni hastanemizin kullanım alanı 54 dönüme çıkarılmıştır. Kısacası biz hükümetimizin Bodrum’da devam eden her yatırımını yakından takip ediyoruz.” Dedi.

“CHP’li Muğla Büyükşehir Belediyesi’nin yeni devlet hastanemizin altyapı hizmetlerini ilgilendiren Muğla İl Sağlık Müdürülüğü’müzün 9 Mart 2017 tarihli yazısında ifade ettiği, kanalizasyon bağlantı hattı ile bağlantı noktasından sonra şehir yağmur suyu dranaj hattı bulunmaması konularının Muğla Büyükşehir Belediyesince değerlendirip, çözümlenmesi talep edilmiştir. Fakat talep üzerinden 19 ay geçmesine rağmen sonuç alınamamıştır.” Diyen Başkan Özmen, Kasım 2014 Yılında ihale edilen Bodrum Gençlik Merkezi ve Spor Salonuyla ilgili olarak da, “Yüklenici firmanın 25 ve 26 Maddelerdeki teslim süresiyle ilgili sorumluluklarını yerine getirememesi ve yüklenicin ani vefatıyla iptal edilmiş olup, 09 Temmuz 2018 tarihinde yeni yüklenici firmayla sözleşme imzalanmıştır. Hali hazırda Bodrum Gençlik Merkezi ve Spor Salonumuzun fizik gerçekleşmesi %80 olup, yaklaşık 4 ay içerisinde tamamlanması planlanmaktadır. CHP’nin iddialarıyla gerçek arasındaki farkı kamuoyunun dikkatine sunuyorum.” Dedi.

Yıllardır arıtmaları çalıştıramayan ve Bodrum’un foseptiğini denize deşarj eden, çöplük yangınları sorununu çözemeyen, Bodrum Halkına metan gazı solutan, trafik problemi karşısında çaresiz kalan, yağmur suyu ve dranaj sistemini kurmayı beceremeyen, personel ücretlerini ödeme yeteneğini kaybeden ve malesef ki yerel yönetimi elinde tutan CHP örgütünün, kendi yetersizliklerini ve iş bilmezliklerini örtme çabası, AK Parti Hükümetinin başarılı icraatlarını ortadan kaldırmaz diyen Başkan Özmen, “Bodrum’da hayata geçirdiğimiz ve gerçekleştirmek üzere olduğumuz hizmetlerimizle ilgili eleştiri yapacak son kurum, CHP Bodrum İlçe Örgütüdür.” Dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu