GündemManşetSpor

GÜMBET KOYU KANOCULARLA RENKLENDİ

Deniz Kanosu Bahar Kupası Yarışları-Bodrum-GümbetBodrum’da düzenlenen Deniz Kanosu Bahar Kupası Yarışlarına bu yıl 9 ilden, 26 kulüpte bulunan yaklaşık 130 sporcu katıldı.

Türkiye Kano Federasyonu tarafından, Gümbet Mahallesi’ndeki İsis Otel sahilinde düzenlenen Deniz Kanosu Bahar Kupası Yarışlarına katılan sporculardan 46’sının bayan olması bu spora olan ilginin her geçen gün artmasının bir göstergesi olarak görülüyor.

Kanoculari erkek ve kadınlarda ‘K1’, ‘K2’ ve ‘mix tekne’ kategorilerinde yapılan ve iki gün süren yarışlarda, bin metre ve 2 bin metre mesafelerinde mücadele etti. Veteran sporcular da mücadele ettiği yarışlarda Federasyona bağlı 14 hakem görev görev aldı.

Federasyon tarihinde ilk defa olimpiyat yarışlarına katılacaklarını açıklayan Türkiye Kano Federasyonu Başkanı Prof. Dr. Sami Mengütay, şunları söyledi:
“Kano sporu, uygulaması ve seyretmesi kişiye büyük bir heyecan ve zevk veren bir spor dalı. Olimpik sporlar içinde, olimpiyatlarda en çok madalya veren bir branş ama bugüne kadar biz maalesef kanoda olimpiyatlara kaılamamıştık. Federasyonumuz Türk spor tarihinde ilk defa Rio Olimpiyatlarına katılacaktır. Olimpiyatlara katılabilmek için 102 ülke arasında ilk 8 sporcu arasına sporcumuz girdi ve olimpiyatlarda Türkiye’yi temsil edecek” dedi.

Sami Mengütay, 2 hafta sonraki Kıt’a müsabakalarında olimpiyatta yarışacak sporcu sayısını arttırmak için çalışmalarının sürdürdüğünü ve ayın 20’sinde Duisburg’da alınacak sonnuçlara göre olimpiyatlara daha fazla sporcu göndermeyi hedeflediklerini ifade etti.

Bahar Kupası yarışlarında dereceye giren Marmara Üniversitesi Kano antrenörlük Bölümü 3. sınıf öğrencisi Damla Gülden, yarışların fair-play kuralları içinde güzel bir şekilde tamamladıklarını söyledi.

Yarışlar, final yarışlarının ardından düzenlenen ödül töreni ile sona erdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu