HayatKültür SanatManşet

Bodrum’da ‘’Kadın Olmanın Günahı’’ Belgeseli

Başkan Aras: “Kadınlarla durmaksızın yola devam”

 

“25 Kasım 2022 Kadına Yönelik Şiddetle Uluslararası Mücadele Günü’’ kapsamında “Kadın Olmanın Günahı’’ adlı belgesel film gösterimi gerçekleştirildi.

Bodrum Belediyesi, Bodrum Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Bodrum Kadın Dayanışma Merkezi iş birliğiyle 19 Kasım Cumartesi günü Herodot Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen “Kadın Olmanın Günahı” adlı uzun metraj belgesel filmi Bodrum Belediyesi’nin katkılarıyla seyircisiyle buluştu.

Osmanlı’dan başlayan ve Cumhuriyet tarihine uzanan kız çocuklarının okuma hakkı için yapılan çalışmaların, seçme seçilme (oy kullanma) hakkı için verilen mücadelenin anlatıldığı ve Cumhuriyet tarihinin ilk partisini kuran kadın hakları savunucusu Yazar Nezihe Muhiddin’in hayatını konu edinen belgesel film gösterimine Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Başkan Yardımcısı Ummahan Yurt, Filmin Yönetmeni Ümran Safter ve Bodrumlu kadınlar ve belgesel film izleyicileri katıldı.

‘’Kadın Olmanın Günahı’’ Belgeseli

Kadın hakları savunucusu Nezihe Muhiddin’i ve onun mücadelesini izlemeye, Bodrum’un farklı mahallelerinden gelen kadınlar yoğun katılım gösterirken özellikle Bodrum’un çeper mahallelerinde yaşayan kadınların filme ücretsiz ulaşımı da Bodrum Belediyesi tarafından sağlandı.

Film etkinliğinde çocuklu kadınlar da unutulmadı

Bodrum Kadın Dayanışma Derneği ve Bodrum Sosyal Yardımlaşma Derneği’nin katkılarıyla çocuklar, Okul Öncesi Eğitmenleri eşliğiyle eğlenceli vakit geçirirken anneler de keyifle film seyretme olanağı buldu.

Başkan Aras: “Kadınlarla durmaksızın yola devam”

Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, film sonrası yaptığı konuşmada bu belgesel sayesinde kadınların tarihine tanıklık ettiğini belirtirken bunun tek başına çok önemli ve değerli olduğuna vurgu yaptı. Bodrum Belediyesi olarak bu belgeselde tanıklık ettiği tarihi bilerek kadınların eşitliği için kadınlarla durmaksızın yola devam edeceğinin de altını çizdi.

Etkinlik, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Başkan Yardımcısı Ummahan Yurt ile Yönetmen Ümran Safter’in kadınlarla birlikte toplu fotoğraf çekimi ile tamamlandı.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu