EkonomiGündemManşet

İKİNCİ EL TAŞIT SATICILARI DİKKAT!!!

İkinci El Motorlu Kara Taşıtları Ticaretini düzenleyen yönetmelikte değişiklik yapıldı. Yapılan yönetmelik değişikliğine göre ikinci el ticareti yapan işletmelerin 31 Ağustos’a kadar yeni yönetmeliğe uygun yetki belgelerini almaları gerekiyor.

“İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik Değişikliği”nin ardından Muğla’daki TOBB üyesi meslek odalarına yönelik bir bilgilendirme toplantısı yapıldı. Muğla Ticaret İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odası’nın ev sahipliğinde yapılan toplantıda ikinci el ticareti yürüten işletmelerin, yönetmelikte yapılan değişiklikle birlikte,  işyeri açma ve çalışma ruhsatı aldıktan sonra İl Müdürlüğünden de yetki belgesi almaları gerektiği bildirildi.

İkinci El Motorlu Kara taşıtları Ticareti Hakkında Yönetmelik’te değişiklik yapılmasının ardından Muğla’da TOBB üyesi meslek odalarını yönetmelik değişikliği hakkında bilgilendirmek üzere bir toplantı yapıldı. Muğla Ticaret İl Müdürlüğü tarafından düzenlenen ve Muğla Ticaret ve Sanayi Odasının ev sahipliğinde yapılan toplantıda, yönetmelik değişikliği ile birlikte getirilen yeni uygulamalar hakkında açıklamalarda bulunuldu. Toplantıya ticaret İl Müdürü Mehmet Demirtaş, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, Muğla Ticaret Borsası Başkanı Hurşit Öztürk, Milas Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Reşit  Özer, Fethiye Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Osman Çıralı, Bodrum Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut S. Kocadon, Marmaris Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mutlu Ayhan ile Muğla’nın 13  ilçesinin belediyelerinden temsilciler katıldılar.

Muğla Ticaret il Müdürü Mehmet Demirtaş, ikinci el motorlu kara taşıtları ticareti yapan işletmelerin 31 Ağustos’a kadar mutlaka yeni yetki belgelerini almaları gerektiğini belirterek “İkinci el oto alım satımı yapan işletmelerle ilgili 2018 yılında Ticaret Bakanlığının çıkardığı bir yönetmelikte, tekrardan yönetmelik kapsamında bazı düzenlemeler yapıldı. Buna göre; önceden bu tür faaliyet yürüten işletmeler bizden satışla ilgili yetki belgesi alarak daha sonra işyeri açma ve çalışma ruhsatı alıyorlardı. Şimdi ise, önce işyeri açma ve çalışma ruhsatı alarak bize yetki belgesi için müracaat edecekler” dedi. Konuşmasında işletmelerin 31 Ağustos’a kadar yeni yönetmeliğe uygun yetki belgelerini almaları gerektiğini ifade eden Ticaret İl Müdürü Mehmet Demirtaş “İşletmelerin yeni yönetmeliğe uygun şekilde yeni yetki belgelerini almamaları halinde ve aykırılıkların tespit edilmesi durumunda idari para cezası işlemleri uygulanacaktır. İkinci el ticareti yapan işletmelerin mağdur olmamaları için bir an önce yetki belgelerini almalarında fayda var” diye konuştu.

Toplantıda daha sonra Ticaret İl Müdürlüğü yetkilileri Hatice Durmaz ve Eşref Çelik tarafından İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik Değişikliği hakkında bazı ayrıntılar üzerinde durularak katılımcılara bilgilendirmede bulunuldu.

MİTSO Yönetim Kurulu Başkanı Reşit Özer, toplantının ardından yaptığı açıklamada yeni yönetmeliğin çok önemli bazı yaptırımlar getirdiğine işaret ederek “Biz de ikinci el ticareti yapan odamız üyesi işletmeleri yeni yönetmeliğe uygun düzenlemeleri yapmaları için uyaracağız. Bunlar arasında en önemlisi, işletmelerin 31 Ağustos’a kadar mutlaka yeni yetki belgelerini almalarını gerektiren düzenleme. Üyelerimizin mağdur olmamaları için bir an önce yeni yönetmeliğe uygun yetki belgelerini almalarını istiyoruz” dedi. Reşit Özer, ikinci el motorlu kara taşıtlarıyla ilgili bir bilgilendirme toplantısının da Milas’ta yapılmasını istediklerini ifade ederek “İsteğimiz, Ticaret İl Müdürlüğümüz tarafından uygun bulundu. Bir hafta içinde Milas’ta da bir bilgilendirme toplantısı yapacağız” dedi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu