GündemManşetSpor

Yalıkavakspor Tarih Yazıyor

Kızlarımız Avrupa Yolunda Yarı Finale Yükseldi

 

Kadınlar hentbolde, EHF Avrupa Kupası’nda ülkemizi temsil eden Yalıkavakspor, İspanyol Rocasa Gran Canaria takımını 28-25 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Denizin Kızları Bodrum spor tarihinde benzeri görülmemiş bir başarıya imza atarken, maç sonu salonda büyük sevinç hakimdi.

Türkiye’yi EHF Avrupa Kupası temsil eden Yalıkavakspor Kulübü kadın hentbol takımı, çeyrek final karşılaşmasında İspanya hentbolunun güçlü ekiplerinden Rocasa Gran Canaria ile Bodrum’da oynadı. 14 Şubat’ta İspanya’da oynanacak maç, rakipte 6 oyuncunun covid-19 testinin pozitif çıkması üzerine EHF tarafından iptal edilmişti.

Bugün Gümbet Binnaz Karakaya Spor Salonu’nda saat 16.00’da başlayan maçın ilk devresini Yalıkavakspor, 16-12 önde bitirdi. İkinci devrede de aradaki farkın kapanmasına izin vermeyen Yalıkavakspor, kıran kırana geçen müsabakayı 25-28 kazandı. Bu sonuçla daha önce bu kupayı 2 kez kazanan İspanyol Rocasa Gran Canaria takımını çeyrek finalde saf dışı bırakan Yalıkavakspor, adını yarı finale yazdırdı.

Maç sonunda salonda inanılmaz bir sevinç yaşandı. Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat, CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban’ın da izleyiciler arasında bulunduğu karşılaşmanın ardından tüm salon ve Denizin Kızları yarı finale yükselmenin sevincini uzun süre kutladı. Yalıkavak’ın yarı finaldeki rakibi Hırvatistan’dan Zagrep oldu.

Baş Antrenör Kıvanç Özcan, maç sonu yaptığı açıklamada sevincini “Güzel bir galibiyet oldu bizim için. Son dörde kaldık. Mutluyuz. Kulübümüz için de hayırlısı olsun. Oyuncularımızı tebrik ediyorum canı gönülden. Çok güzel, yüreklerini koydular ortaya. Mutluyuz şu anda. Bundan sonra yarından itibaren lig maçlarına döneceğiz” sözleriyle dile getirdi.

İspanyol takımın menajeri Yubal Raul Moreno Benitez ise oyuna çok yumuşak başladıklarını, ikinci yarıda daha iyisini yapmak için çalıştıklarını fakat başaramadıklarını söyledi. Benitez, Yalıkavak’a önümüzdeki maçlarda başarılar diledi.

Yalıkavakspor’un kaptanı Yeliz Yılmaz mutluluğunu “Çok mutluyuz. Tarifi yok bunun. Bodrum’da böyle bir şey yaşadığımız için çok mutluyuz. Zor bir maçtı. Zor olacağını da biliyoruz. Şükür” sözleriyle dile getirirken, kalecimiz Sevilay İmamoğlu Öcal ise duygu ve düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

“Gerçekten çok mutluyum. Maça çıkmadan önce zaten inanmıştık. Aksi bir durumu hiç düşünmedik. Galip geldik ve böyle bir daha önce bu kupayı iki kez kazanmış takıma karşı yarı finale çıkıyor olmak bizi inanılmaz gururlandırdı ve onurlandırdı. Çok mutluyum.”

Maçın oyuncusu seçilen Yasemin Şahin de karşılama ile ilgili olarak “Takım arkadaşlarım sayesinde oldu. Tek başıma olduğum bir şey değil. Çok iyi mücadele ettik, kazandık. İnşallah Hırvatistan’da Zagerb’i de yener finale gideriz.” dedi.

Karşılaşmayı büyük bir heyecan içerisinde izleyen Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, oyuncuların ilk günden beri müthiş bir mücadele ortaya koyduğunu dile getirerek şunları söyledi;

“Bu mücadelenin başarıyla sonuçlanacağı belliydi. Bunun sinyalleri vardı ama biz yine de bu maç için temkinliydik. Adım adım bu başarı yakalandı. Bizim de en ufak katkımız olduysa bile helali hoş olsun. Şu anda Yalıkavakspor Avrupa’nın 4 takımı arasına girdi. Bundan büyük gurur olur mu?”

Haber: Hamdi Yörür

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu