Kültür SanatManşet

Kabaağaçlı’nın Belgeseli İçin İlk Adım Atıldı

50’nci ölüm yıl dönümü için belgesel

 

Bodrum Esnaf, Sanayici ve İş İnsanları Derneği (BESİAD) projesi kapsamında Bodrum Belediyesi destekleriyle Bodrum’da Cevat Şakir’in yaşadığı dönemin gelecek nesillere daha iyi aktarılması için Balıkçı’nın 50’nci ölüm yıl dönümünde belgesel hazırlanmasına yönelik toplantı gerçekleştirildi.

Gazeteci, Yazar, Belgesel Yönetmeni Nebil Özgentürk’ün yönetmenliğini üstlendiği belgesel için ilk toplantı, Bodrum Belediyesi Müskebi Hizmet Binası’nda Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras’ın katılımıyla gerçekleşti.

BESİAD Başkanı Neslihan Nazlıoğlu Bodrum’un dünyada ve Türkiye’de en önemli cazibe merkezlerinden birisi olduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Bodrum denilince akla denizi, güneşi ve eğlence hayatının dışında da bir tarihi dokusu var. Yeni gelen nesle ve nesillere Bodrumu anlatabilmek için önce Halikarnas Balıkçısı’nı anlatmak, değerlerini vermek gerektiğini düşünüyorum. Bu anlamda Türkiye’nin en kıymetli Belgesel Yönetmeni Nebil Özgentürk’le böyle bir belgesel projesi üzerinde görüşme yaptık. Bodrum’da yerel ve ulusal anlamda çok değerli bir projenin ilk adımlarını atmak için bu toplantıyı organize ettik. Bodrum’da bir kültür yolculuğunu, kültürel ve tarihi değerlerinin anlatılması ve gösterilmesi adına birlikte neler yapılabilir istişare ettik.”

Kültür, sanat ve edebiyatın, hayatın olmazsa olmazlarından biri olduğunu ve sanatın insan ruhunu besleyen bir kavram olduğunu her fırsatta dile getiren Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras, Bodrum’un Balıkçısı Cevat Şakir’in gelecek nesillere anlatılmasında en önemli adımlardan birinin gerçekleştirilmek üzere olduğunu vurgulayarak emeği geçen herkese teşekkür etti.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu