GündemManşetSiyaset

CHP’Lİ VEKİLLERİN BODRUM MESAİSİ

CHP Muğla Milletvekilleri Akın Üstündağ, Ömer Süha Aldan ve Nurettin Demir Bodrum’daCumhuriyet Halk Partisi (CHP) Muğla Milletvekilleri Akın Üstündağ, Ömer Süha Aldan ve Nurettin Demir Bodrum’da bir takım ziyaretlerde bulundu.

Öğlen saatlerinde Bodrum Çarşı Merkezindeki CHP parti binasına ziyarette bulunan CHP Muğla Milletvekilleri, burada İlçe Başkanı Recai Seymen tarafından karşılandı. Milletvekilleri Akın Üstündağ, Ömer Süha Aldan ve Nurettin Demir’in İlçe Başkanı, yönetim kurlu üyeleri, belediye meclis üyeleri ve parti üyeleri ile basına kapalı olarak yapılan toplantıları yaklaşık bir saat sürdü.

Partililerle buluşmanın ardından basın mensuplarını kabul eden Milletvekilleri, Türkiye ve Bodrum gündeminde yer alan sorulara yanıt verdi. İlk olarak sorulan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na kurşun atılması ile ilgili soruya Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir cevap verdi. Demir, ana muhalefet partisi genel başkanının özellikle şehit cenazelerine katılmasının istenmediğini öne sürerek şunları söyledi:

“Ana muhalefet partisi genel başkanının şehit cenazelerine katılmasını özellikle istemiyorlar. Bundan rahatsız oluyorlar. Buna nasıl engel oluruz diye düşünüyorlar ve böyle bir provokasyon hazırlıyorlar. Kurşunla sözüm ona genel başkanımızı korkutmak istiyorlar. O kurşun, Cumhuriyetimize, Atatürk ilkelerine ve parlamenter sisteme atılmıştır. Yaşanan bu olaya rağmen ses çıkarmamaları devletin hukuk sisteminin ne kadar çürüdüğünü gösteriyor. Yani başta Sayın Cumhurbaşkanı olmak üzere hükumet ve başbakan çeteleşmiştir. Bunlar örgütlü ve programlı saldırılardır. Çeteleşen bir Türkiye’de biler halkımızla birlikte bu tür olaylara izin vermeyeceğiz. Gerekirse sokağa çıkacağız” dedi.

 

Bodrum gündemini yakından ilgilendiren TOKİ ve İslami Tanıtım Merkezi diğer adıyla Külliye projelerine ilişkin soruları ise CHP’nin genç Milletvekili Akın Üstündağ cevaplandırdı. Turizm, imar ve çevre konularında çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Üstündağ şöyle konuştu:

“Bodrum’u kendi dünyalarına yönelik olarak dönüştürmeye çalışıyorlar. Bunu bildiğimiz zaman niçin TOKİ evleri niçin Külliye denen yapılar planlanıyor anlayabiliriz. Yahşi’nin en müstesna noktasında konuşlandırılacak olan o yapının turizme verdiği zarar bir yana genel toplumsal yapıya verecek zararı da anlayabiliriz. Bu tür yapıların pilot uygulamalar olarak yapıldığını zaman içerisinde gördük. Burası aynı zamanda imara aykırılıklar içeren bir proje. Projedeki aykırılıkları giderirlerse Bodrum’un ve Muğla’nın başka noktalarında da bu tür yapıları inşa edecekler. Biz ibadete karşı değiliz. Biz CHP olarak herkesin kendi inancını özgürce yaşaması taraftarıyız. Bu noktada hiçbir sıkıntımız yok. Burası belli bir kesimin kendi amaçları doğrultusunda kullanacakları bir yer olacak” dedi.

Sözlerine TOKİ projesini eleştirerek sürdüren Milletvekili Akın Üstündağ şunları ifade etti:

“TOKİ ile ilgili, dün söyledim yine söylüyorum, Milletvekili Nihat Öztürk’ün de yüzüne söyledim. Ben TOKİ yaptıracağım dedi bende kendisine yaptırmayacağım dedim. Sözümün arkasındayım, Bodrum’a TOKİ yaptırmayacağız. Hep birlikte karşı çıkacağız. Çünkü Bodrum’a neden TOKİ yaptırma istediklerini altında yatan planı ben biliyorum. Kendini çoğunluğunu sağlayarak Bodrum’u ele geçirmeye çalışıyorlar bunun içinde vatandaşlarımızı öne sürüyorlar. Ben söyledim, Bodrum’da yaşayan insanların ev kiralarının yarısını devlet versin. Bodrum’da zaten ev ihtiyacı yok. Yapılacak olan TOKİ Bodrum’a ve ülke turizmine vurulmuş bir darbedir. Herkesi buraya yığarız TOKİ yine de yaptırmayız” dedi.

Bodrum Yalıkavak’a yapımı devam eden RES (Rüzgar Enerji Santrali) projesi ile ilgili bir soruya da yanıt veren Akın Üstündağ, “Bodrum’un her karışını savunuyoruz. Yalıkavak’taki RES projeleriyle ilgili idari dava devam ediyor. En son alınan karar gereği, yanlış ÇED raporunun olmayan bir şirketin ÇED raporu olduğu ortaya çıktı. Mahkeme tarafından soruldu. Ben bunun kesinlikle iptal edileceğine inanıyorum. Başka noktalarda da proje var. Bu noktalarda da yapacağımız hukuki mücadelenin altyapısını oluşturacağız. Aynı şirketin Didim’de yapmış olduğu bir ÇED raporu da var. Hem siyasi mücadeleye devam ediyor hem hukuki olarak bu davanın avukatıyla istişare ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Toplantının ardından 3 vekil ve CHP yönetimi geçtiğimiz gün büyük bir yangının yaşandığı Gündoğan Mahallesine giderek incelemelerde bulundular.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu