Kültür SanatManşet

19. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali Devam Ediyor

Piyanist Türev Berki konseri ilgiyle izlendi

Bodrum Klasik Müzik Derneğince düzenlenen festivalde, 33 yaşında müzikoloji alanında profesörlüğe yükselen, müzik analizi ve sistematik müzikoloji çalışmalarıyla bilinen piyanist Türev Berki sahne aldı.

Hacettepe Üniversitesi Ankara Devlet Konservatuarı Müzikoloji Bölüm Başkanı Türev Berki, Gümüşlük sahilindeki festival merkezinde “Kumda” başlıklı konserler çerçevesinde Ahmet Adnan Saygun’un tamamlanmış son eseri “Son Sözün Şifreleri: Saygun Opus 76” başlıklı konseriyle izleyici karşısına çıktı.

Sanatçı, hem bu art alandan seçtiği şifreleri Bodrumlu klasik müzik tutkunlarına anlattı hem de yapıtı seslendirerek alkış topladı.

Türev Berki, konser sonrasında klasik müzik izleyicilerinin sorularını yanıtladı ve Saygun’un müziği üzerine sohbet etti.

Festival, 6 Ağustos’ta Gümüşlük Festival Akademi (GFA) Piyano Masterclass konseriyle devam edecek.

Festival kapsamında tiyatro gösterileri, sirk performansı, söyleşiler, çocuklar için geliştirilmiş projeler, farkındalık oluşturmayı hedefleyen “Yeşil Yaşam Gümüşlük” etkinlikleri de düzenlenecek.

Festival, “Suda”, “Kumda” ve “Taşta” konseptiyle çeşitli konserlerle 14 Eylül’de sona erecek.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu