Kültür SanatManşet

19. Düzenlenen Festival Devam Ediyor

Piyanist Gülsin Onay’ın “Serhan Bali ile Açıklamalı Konser” serisi Festival kapsamında devam ediyor

 

Ana sponsorluğunu Bosfor Turizm’in üstlendiği 19. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali, Piyanist Gülsin Onay’ın “Serhan Bali ile Açıklamalı Konser” başlığını taşıyan konseriyle, 27 Temmuz Çarşamba akşamı Nocturne etkinlik sponsorluğunda Zefirya Kültür Merkezi’nde devam edecek.

Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay ve Andante Klasik Müzik Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve müzik yazarı Serhan Bali’nin geçtiğimiz sezon Ankara, İstanbul ve İzmir’de birlikte gerçekleştirdikleri, büyük ilgi gören açıklamalı konserlerin bir yenisi 19. Uluslararası Gümüşlük Müzik Festivali’nde dinleyiciyle buluşacak. Konserde Gülsin Onay, W.A. Mozart, B. Bartók, F. Chopin ve bu yıl doğumunun iki yüzüncü yılında anılan Cesar Franck’a ait eserleri yorumlarken, Serhan Bali bu eserlerin ortaya çıkış öyküleriyle, öne çıkan teknik özelliklerini, bestecilerinin yaşamlarından ilginç ayrıntılarla bezeyerek tüm müzikseverlerin anlayabileceği bir dille aktaracak.

Gülsin Onay çalacak, Serhan Bali açıklayacak

27 Temmuz Çarşamba akşamı saat 21.00’de Nocturne etkinlik sponsorluğunda Zefirya Kültür Merkezi’nde klasik müzikseverlerin karşısına çıkacak olan Gülsin Onay ve Serhan Bali, programda ilk olarak Wolfgang Amadéus Mozart’ın, “Sonata in A major, KV331” başlıklı eserinden, “Andante grazioso con variazioni”, “Menuetto” ve “Alla Turca” adlı bölümleri yorumlayacaklar. Daha sonra Béla Bartók’un, “Sketches Op.9b” adlı yapıtının iki ayrı yedi skeçine yer verilecek. Piyanist Gülsin Onay, önce “A girl’s portrait — Swing — Lento — Non troppo lento — Romanian folksong — Wallachian — Poco lento” başlıklı bölümleri seslendirdikten sonra bu defa yine aynı eser içinde yer alan diğer yedi skeçi izleyici ile buluşturacak. Eser şu bölümlerden oluşuyor; “Mädchenbildnis — Schaukelspiel — Lento — Non troppo lento — Rumänisches Volkslied — Walachisch — Poco lento”. Serhan Bali’nin açıklamaları ile devam edecek olan konserin ikinci yarısında Frédéric Chopin’in, “Nocturne in F sharp minor, Op.48 No.2” başlıklı eseri ve ardından da doğumunun iki yüzüncü yılında anılan César Franck’ın, “Prélude, Choral et Fugue” adlı yapıtı müzikseverler için yorumlanacak.

Devlet Sanatçısı Piyanist Gülsin Onay ve Andante Klasik Müzik Dergisi Genel Yayın Yönetmeni ve müzik yazarı Serhan Bali, geçtiğimiz yıl üç büyük şehrimizde gerçekleştirdikleri açıklamalı konser serisiyle, klasik müzikseverlerden büyük ilgi görmüşlerdi.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu