EğitimGündemManşet

BİLNET OKULLARI “BİLNETDİGİTAL LEARNİNG” PROGRAMI İLE FARK YARATIYOR

Dünyayı etkisi altına alan pandemi nedeni ile eğitime ara verilmesinin ardından Bilnet öğrencileri”Bilnet Digital Learning” ile derslerini aksatmadan sürdürüyorlar. Bilnet Okulları, sene başından itibaren kullandığı bu programın içeriğini güncelleyerek öğrencilerin derslerine kaldıkları yerden devam etmesini sağlıyor.

Covid-19 salgını önlemleri kapsamında Millî Eğitim Bakanlığı eğitim -öğretime verdiği arayı 30 Nisan’a kadar uzattı. Özel okullar bu süreci ön görerek birbiri ardına tedbirlerini artırmaya devam ediyor. Bilnet Okulları dailk günden hazırlıklı olduğu ve kendi alt yapısında oluşturdukları “Bilnet Digital Learning” modeli ile öğrencilerinin hiçbir kayıp yaşamadan eğitimlerini kolaylıkla sürdürebilmesini sağlıyor.

Bilnet Okullarında uzaktan eğitimin başarıyla devam ettiğini ve sınav hazırlık grubundaki öğrencilerinin sistem sayesinde başarıyla hazırlanmaları için uzun süredir yürütülen tüm online ve dijital hazırlıkları tamamlayıp başarıyla uyguladıklarını belirten Bilnet Okulları Genel Müdür Yardımcısı Zehra SAĞ, “Bilnet Okullarında ders akışının yanı sıra öğrenci takibi çok yönlü yapılıyor. İlkokul birinci sınıftan sekizinci sınıfın sonuna kadar her öğrencimizi sadece sınıf ve rehber öğretmenleri değil, İngilizce öğretmenlerimiz ve müdür yardımcılarımız da takip eder. Ayrıca “Bilen Öğretmen” adını verdiğimiz öğretmenlerimizin de takip ettiği sistemle kendilerine atanan öğrencileri olur. Bu sistem ile öğrencilerimizi, eğitim-öğretime ara verildiğinden beri adım adım takip etmeye devam ediyoruz.Tabi benzer uygulamalar Bilnet Okullarının lise kademelerinde de devam ediyor.” dedi.

Okul Öncesi Eğitimde Fark Yaratıyoruz!

İlkokul ve ortaokul kademelerinde çalışmalar sürerken, 4-5 ve 5-6 yaş grupları için özel olarak hazırladıkları uzaktan eğitim programıyla da fark yarattıklarını söyleyen SAĞ; “ Öğrencilerimiz online platformumuz üzerinden dil gelişiminden kavramlara, yaratıcı düşünme becerilerinden problem çözme etkinliklerine, okuma yazmaya hazırlık çalışmalarından matematiğe kadar birçok alanda eğitimlerine devam ediyor.  İngilizce eğitimimiz pekiştirici çalışmalarla hız kesmeden sürüyor. Tüm bunlar haricinde velilerimize her gün yaş grubuna özel farklı öneriler sunarak evdeki vaktin daha kaliteli geçmesini sağlıyoruz. Branş derslerimizde öğrencilerimizle buluşmak için hazırlıklarını tamamladı. Öğrencilerimiz ilgili müdür yardımcılarımız, rehber ve sınıf öğretmenlerimiz tarafından takip edilmeye devam ediyor. Ayrıca önümüzdeki günlerde öğretmenlerimiz de online bağlantılar ile tüm sınıf ile bir araya gelmeye başlayacak.” dedi.

Dijital Ortamda Zenginleştirilmiş ve Farklılaştırılmış Öğrenme

Bilnet Okullarında öğrencilerinin bireysel farklılıklarını gözeterek gelişimlerini destekleyen, problem çözme yeteneklerini geliştiren, analiz yapma becerilerini güçlendiren ve bilgi paylaşımını esas alan bireysel ve gruplar halinde online çalışmalar yürüttüklerini söyleyen SAĞ;“Bilnet Okullarında uygulanan yabancı dil eğitim modeli, zenginleştirilmiş ve farklılaştırılmış öğrenme ortamlarını dijital ortama aktararak öğrencileri ile buluşturmayı hedef edinmiştir. Bu amaca ulaşmak için Hayat Bilgisi, Sosyal Bilgiler, Fen Bilgisi, Matematik, Görsel Sanatlar ve hatta Müzik derslerinin kazanımlarını İngilizce programımız ile örtüştürerek “Çapraz Müfredat” bağlantısı kuruyoruz.” dedi.

Etkili ve Sonuca Dönük Ölçme Değerlendirme

Bilnet Okulları bir yandan öğrencilerine konular anlatırkenbir yandan da kısa ve uzun süreli hafızayı etkin kılabilmek ve öğrencilerin konuyu öğrendikten sonra tekrar etmelerini sağlamak için farklı ev çalışmaları veriyor. Tüm bu çalışmalar sürerken öğrencilerin konu veya kazanım eksikleri “Bilen Öğretmen’’leri tarafından tespit ediliyor ve bu tespitlere yönelik içeriği branş öğretmenlerimiz hazırladıkları online derslerle tamamlıyor.

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu