EkonomiGündemManşet

ÇİFTÇİLERE BÜYÜKBAŞ DESTEĞİ

buyukbas (3)Mumcular Mahallesi’nde Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca yürütülen proje kapsamında büyükbaş hayvan dağıtımı gerçekleştirildi.

Mumcular Mahallesi Pazar yerinde düzenlenen dağıtım etkinliğine, Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muammer Bektaş ile AK Parti Bodrum İlçe Başkanı Macit Gündoğdu’nun da aralarında olduğu çok sayıda çiftçi katıldı.

Etkinlikte, ilçede yaşamını sürdüren geç çiftçilerin desteklenmesi için projeye müracaat eden 48 kişiden başvuruya uygun görülen 7 çiftçiye 42 baş sığır dağıtıldı.

Bodrum Kaymakamı Bekir Yılmaz, törende yaptığı açıklamada, genç 7 çiftçiye hayvanlarını teslim ettiklerini ifade ederek şöyle konuştu:

“Kadın çiftçilerin hayvanlara çocukları gibi bakacağına inanıyorum. Onlara hayırlı kazançlar diliyorum. Çok güzel bir proje, çiftçilerimiz bu hayvanlara para ödemiyor, tamamen hibe. Sadece 3 yıl satmama şartı var. Eğer kıymeti bilinirse bu hayvanların sayısı artar.”

Bodrum’un turizm ilçesi olmasına rağmen kırsal kalkınmaya da çok önem verdiklerini belirten Yılmaz, çiftçilerin kendileri için çok önemli olduğuna dikkati çekti.

Projeden yararlan çiftçilerden 27 yaşındaki iki çocuk annesi Songül Tüzün, projeye destek veren yetkililere teşekkür etti.

Mumcular pazar yerindeki dağıtım etkinliğinde çiftçiler kura çekilişiyle Şili’den getirilen büyükbaş hayvanlarını teslim aldı.

Hayvanların teslimi sırasında çiftçiler zor anlar da yaşadı. İçinde bulunduğu kamyondan inmek istemeyen hayvanlar, yetkililerin de yardımıyla güçlükle indirildi. Yeni sahiplerini sürükleyen bazı inekler ilginç görüntüler oluşturdu.

 

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu