Kültür SanatManşet

Bodrum Art Fair Kapılarını Açtı

40 galeride 500 sanatçının eseri 6 gün boyunca Bodrum'da

 

Bodrum Sanat Fuarı (Bodrum Art Fair) açılışı Bodrum Belediyesi Herodot Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Bodrum Belediyesi ve DEMOS Fuarcılık iş birliği ile düzenlenen Bodrum Art Fair (BAF) Sanat Fuarı açılışı Herodot Kültür Merkezinde yapıldı. Sanat fuarında yer alan 40 galeride 500 sanatçının eseri 6 gün boyunca Bodrumlu sanatseverler ile buluşacak.

Herodot Kültür Merkezi’nde önceki akşam gerçekleştirilen, çok sayıda sanatçı ve sanatseverin katıldığı fuarın açılışında konuşan Belediye Başkan Ahmet Aras, “Geçtiğimiz yıl ilkini yaptığımız Bodrum sanat fuarının bu yıl ikincisini gerçekleştiriyoruz. Sanat insanın doğasında olan bir şeydir. Sanatı ve sanatçıyı yeniden başımızın üstündeki yerine yerleştiriyoruz. Daha iyi bir yaşam için, demokrasi için, barış için, uygarlık için Ata’mızın bize gösterdiği çağdaş yol için sanat ve sanatçı her zaman gereklidir. Bodrum’un varoluşundan itibaren sanat ve sanatçıya çok büyük yer ayrılmıştır. Sanatla buluşan insanın ruhu incelir; dünyaya, doğaya, çevreye çok farklı bir gözle bakmaya başlar. Sevgiyle bakmaya başlar bunun da farkındayız. O yüzden Bodrum’un her köşesinden sanat fışkırsın istiyoruz. Çok yakında yine Bodrum’un birçok yerinde sanata dair faaliyet olacak ama bu sanat fuarı biraz daha derli toplu ve herkesi kucaklayıcı bir fuar. Türkiye’nin her yerinden çok büyük sanatçılara ve galerilere ev sahipliği yapıyoruz. Umarım bundan sonra hayatımızda hep sanat olur; sanatla doğar, sanatla ölürüz.” şeklinde konuştu.

Fuar alanında, heykelden resme, seramikten fotoğraf sergilerine kadar birçok eserin yanı sıra sanatçı Olga Belka’nın deniz altında resim tekniğini kullanarak yaptığı eserler beğeni topladı. Ayrıca alanda Bodrum Belediyesi de “Bodrum Art Project” adında sanat bölümü ile yerini aldı.

Herodot Kültür Merkezi fuaye alanındaki Bodrum Sanat Fuarı, 29 Haziran-03 Temmuz günlerinde 16.00-22.30 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Editör

Sitemizin ilgili kategorilerinde yer almasını istediğiniz haberleri aşağıdaki mail adresi aracılığı ile bize bildirebilirsiniz. (bodrumtime.net@gmail.com)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu